Olivia Newton-John en Sky News-gastheer Jon Dee steunen Boomfeestdag

Olivia Newton-John en Sky News-gastheer Jon Dee ondersteunen morgen Nederlandse Boomfeestdag in 's-Hertogenbosch

Morgen, 16 maart, zal Olivia Newton-John tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag in 's-Hertogenbosch de 500 aanwezig kinderen en de 150 genodigden, waaronder burgemeester Rombouts, Boomfeestdag-voorzitter Onno Hoes, ere-ambassadeur Sandra Reemer, ambassadeurs Helga van leur en maandag, toespreken met een speciaal door haar dit weekend opgenomen video boodschap over het belang van bomen planten door kinderen.

Olivia is de oprichtster van One Tree Per Child samen met Jon Dee, dé Sky News-host van Australië. One Tree Per Child heeft dezelfde doelstelling als onze Boomfeestdag; alleen richt deze organisatie op Australië en Europa: kinderen bomen laten planten tijdens de basisschooltijd. Ze waren dusdanig onder de indruk van de Nederlandse Boomfeestdag dat Jon Dee en zijn broer Julian Dee (uit resp. Australië en Engeland) speciaal hiervoor overkomen naar ons land.

Ze lanceren hier het Europees Bomenverdrag en ze helpen de 500 kinderen mee met het planten 5.000 bomen en struiken in 's-Hertogenbosch. De 500 Kinderen tekenen dit verdrag ook, samen met burgemeester Ton Rombouts, Boomfeestdag-voorzitter Onno Hoes, Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant en de Boomfeestdag-ambassadeurs Sandra Reemer en Helga van Leur.

Om hun aanwezig en de belangrijkheid van het event te ondersteunen heeft Olivia Newton-John, op speciaal verzoek van de Boomfeestdag-directeur Peter Derksen, tijdens haar concert in Santiago een korte videoboodschap opgenomen, die wordt uitgezonden na het tekenen van het verdrag.

Met dit verdrag willen kinderen meehelpen de toekomst van de aarde veilig te stellen door het planten van bomen. Ze doen dan ook een beroep op regeringen en lokale autoriteiten van de lidstaten van de Europese unie om hen in staat te stellen hun eigen boom te planten voordat ze de leeftijd van 11 bereiken. Het Europees Bomenverdrag is een samenwerking tussen 's-Hertogenbosch, One Tree Per Child en Boomfeestdag.

"Kinderen beseffen dat ze de volwassenen van morgen zijn en dat zij zelf nodig zijn om een verschil maken om de toekomst van de planeet veilig te maken. Dat is waar 'One Tree Per Child' en Boomfeestdag over gaat " zegt Boomfeestdag-directeur Peter Derksen. "Bomen zijn belangrijk voor de leefomgeving en een gezond milieu," stelt hij. "Het Europees Bomenverdrag van 's-Hertogenbosch roept op tot meer bomen planten door kinderen in Europa".

Na ondertekening van het 'Europees Bomenverdrag'', zullen de eerste 5000 bomen geplant worden door 500 kinderen uit 's-Hertogenbosch.

Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert het event al bijna 60 jaar. In die 60 jaar hebben Nederlandse kinderen meer dan 13 miljoen bomen geplant. De gemeente 's-Hertogenbosch is al jarenlang een trouwe deelnemer en daarom staan dit jaar de spotlights van het nationale evenement gericht op 's-Hertogenbosch. De gemeente voelt zich een groene stad en vindt dat ze potentieel genoeg heeft om in 2018 Groene Hoofdstad van Europa (European Green Capital) te worden.


In deze wedstrijd, is het de bedoeling om te laten zien waarom de titel Europese Groene hoofdstad op hun van toepassing is. One Tree Per Child wil hieraan een bijdrage leveren met het planten van bomen door kinderen, de potentiele toekomstige bewoners. Omdat 's-Hertogenbosch de gastheer-stad voor het Boomfeestdag-event van dit jaar is, zijn de schoolkinderen van 's-Hertogenbosch betrokkenheid bij de Europese Groene Hoofdstad en One Tree Per Child met de aanplant van bomen.

Voormalig Europees Groene Hoofdstad-2015, Bristol, was de eerste stad in de wereld waar alle 130 basisscholen werden betrokken bij het project 'One Tree Per Child': 36.000 basisschoolkinderen hebben onlangs meer dan 36.000 bomen geplant. Het doel is om de One Tree Per Child-initiatief in de EU via het Groene Hoofdstad netwerk te verspreiden.

Quote Olivia Newton-John:

"Met 'One Tree Per Child', werken we samen met gemeenten zoals 's-Hertogenbosch en met organisaties als de Nederlandse Boomfeestdag om te proberen en het gemakkelijker te maken voor basisscholen om bomen te planten. Als ze groter zijn zullen de kinderen van 's-Hertogenbosch, die deze bomen geplant hebben, terug kijken en zeggen 'dat is mijn boom en hiermee heb ik het verschil gemaakt. We willen dat alle kinderen van Europa dit gevoel krijgen en hier in 's-Hertogenbosch wordt daarmee een start gemaakt. Dat is echt geweldig"

Noot voor de redactie:
- informatie over de Boomfeestdag en het Europees Bomenverdrag:
Peter Derksen, 0031 6533 59046 van peter@boomfeestdag.nl
- Informatie One Tree Per Child: Jon Dee: jon.dee@onetreeperchild.com
(+61414971 900)
en Julian Dee: julian.dee@onetreeperchild.com (+44 7947 571026)
-Voor meer informatie over de Europese Groene Hoofdstad:
Frits Staats: f.staats@s-hertogenbosch.nl en Mirjam Krijnen: m.krijnen@s-hertogenbsoch.nl
- Locatie Nationale Boomfeestdag: Intratuin, Empelseweg 9, Rosmalen:
* Tijd van de ondertekening van de oproep tot actie: 10:30 uur
* De tijd van het planten van 5000 bomen en struiken: 11:30 uur.

Stichting Nationale Boomfeestdag

plaats:
's-Hertogenbosch
website:
http://www.boomfeestdag.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234