Rijswijkse burgemeester overhandigt bestendiging Predicaat Koninklijk

Tijdens de jubileumreceptie ter ere van het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de bestendiging van het Predicaat Koninklijk officieel overhandigd door de burgemeester van Rijswijk, Drs. M.J. Bezuijen. Door de bestendiging van het Predicaat Koninklijk, mag de KNS zich de komende 25 jaar 'Koninklijk' blijven noemen. Dit is letterlijk en figuurlijk een kroon op 125 jaar belangenbehartiging voor de slagersbranche.

De burgemeester reikte de bestendiging van het Predicaat uit aan KNS-voorzitter Ad Bergwerff en directeur Peter Hoogenboom. Daarna is het nieuwe logo onthuld door de burgemeester en Peter Hoogenboom. Vervolgens overhandigde de burgemeester de Rijswijkse slagers Vrijenhoek (Slagerij Vrijenhoek) en Karremans (Gildeslager Scholtens) een KNS-lidmaatschapsschild met daarop het nieuwe logo.

Nieuw beeldmerk
Een 125-jarig jubileum is een geschikt moment om het KNS-logo op een meer eigentijdse manier vorm te geven. Het nieuwe logo heeft een aantal belangrijke elementen. Het logo kijkt terug op de lange historie (beeld: gereedschappen / instrumenten) van zowel de branche als de KNS en blikt tevens vooruit door de eigentijdse typografie en vormgeving van de huisstijl. Zo staat de hakbijl en het mes als symbool voor de slagersambacht en is als zodanig voor zowel leden als de consument herkenbaar. De toevoeging 'sinds 1891' geeft daarnaast aan dat de branche een lange historie heeft. Het feit dat de organisatie bestendigd is met het Predicaat Koninklijk en daarmee van onbesproken bedrag is, geeft vertrouwen en betrouwbaarheid aan.

Lidmaatschapsschild
Met trots presenteert de KNS haar leden een lidmaatschapsschild om het lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Slagers kenbaar te maken.

Recent consumentenonderzoek heeft aangetoond dat consumenten toegevoegde waarde zien in het zichtbaar maken van het lidmaatschap van slagers bij een brancheorganisatie. Een belangrijke conclusie van dit onderzoek is dat slagers, die lid zijn van een brancheorganisatie, consumenten meer vertrouwen geven.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Noot voor de redactie: meer informatie via de Koninklijke Nederlandse Slagers, Marian Lemsom, hoofd PR & Communicatie, 070 3314623,
06 13945518 of via m.lemsom@knsnet.nl.

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

plaats:
Rijswijk

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234