Primeur: bewegend leren op educatief speeltoestel van Quest

Het wordt een spannende vrijdagochtend op de Haagse basisscholen OBS Houtwijk en CBS De Eshof. Komende vrijdag wordt het nieuwe educatieve Yalp Memo-speeltoestel van Quest geopend op het schoolplein. Den Haag heeft daarop de primeur.

Het digitale speeltoestel staat boordevol rekensommen, een alfabetspel en 500 quizvragen. Het populairwetenschappelijk magazine Quest werkte mee aan de spelinhoud. Het bijzondere speeltoestel wordt op vrijdag 18 maart om 14.00 uur geopend door Quest-hoofdredacteur Thomas Hendriks en de Haagse wethouder Boudewijn Revis.

Gemeente Den Haag stimuleert bewegend leren
Het speeltoestel bestaat uit 7 pilaren met een touchscreen. Met één druk op de knop kunnen kinderen kiezen uit speelse en educatieve spellen. Kinderen die veel bewegen pikken de lesstof beter op én onthouden die beter. En dat is precies waar het Quest-speeltoestel, genaamd Yalp Memo, op inhaakt. De gemeente Den Haag omarmt het bewegend leren. Zij investeerde daarom mee in het speeltoestel op het gedeelde schoolplein van OBS Houtwijk en CBS De Eshof. "Bewegen levert zoveel op. Het bevordert de leerprestaties van kinderen en heeft een goede invloed op de fysieke en sociale ontwikkeling. Daar hechten wij als scholen veel waarde aan", vertellen directeuren Karen Weijermans en Ida Lugtenburg. "Beide scholen delen een plein en mogen gebruik van maken van het speeltoestel. Het is de bedoeling dat leerkrachten naar buiten gaan tijdens de reken- of taalles." De educatieve spellen kunnen een officiële methode natuurlijk niet vervangen. Het blijft in de eerste plaats een erg leuk speeltoestel. "Maar", geven Weijermans en Lugtenburg aan, "het alfabetspel of de Quest-quiz spelen is natuurlijk wél een goede oefening."

Quest: Op een leuke manier wijzer
Magazine Quest is verantwoordelijk de spelinhoud met 500 quizvragen. Kan een dier links of rechtspotig zijn? Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kun je aan twee dingen tegelijk denken? De Yalp Memo in Den Haag is het eerste Quest-speeltoestel. De ambitie is om in 2020 honderd schoolpleinen ingericht te hebben. Hoofdredacteur Thomas Hendriks: "Kinderen in de bovenbouw hebben grote interesse in digitale media. Met dit speeltoestel willen we de kinderen en jeugd verwonderen en motiveren zelf vragen te stellen en antwoorden te zoeken. Iedere school die interesse heeft in aanschaf van dit toestel kan dit bij ons aangeven." Quest blijft nieuwe quizvragen bedenken als uitbreiding op de bestaande spelinhoud. "We kunnen vragen koppelen aan thema's of competities tussen de scholen organiseren." Via internet worden deze automatisch op het toestel gezet, zodat kinderen nooit uitgeleerd raken.

De plaatsing van het bijzondere speeltoestel is een samenwerking tussen Gemeente Den Haag, Stadsdeel Loosduinen, ontwikkelaar van het toestel Yalp, Quest en de basisscholen OBS Houtwijk en CBS De Eshof. De Yalp Memo is ook na schooltijd toegankelijk voor kinderen uit de wijk.

U bent van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen op vrijdag 18 maart.

Locatie opening:
OBS Houtwijk / CBS De Eshof
Mari Andriessenstraat 42-44
2552 KN Den Haag

Programma:
14.00 :: Welkom door directie OBS Houtwijk en De Eshof.
14.05 :: Openingswoord Wethouder Boudewijn Revis (Gemeente Den Haag).
14.10 :: Openingswoord Thomas Hendriks (Quest).
14.15 :: Gezamenlijke openingshandeling door Thomas Hendriks en wethouder.
Aansluitend een demonstratie van het speeltoestel met leerlingen.
14.30 :: Afsluiting.

Beeldmateriaal bij het persbericht - op te vragen na de opening:
Is op te vragen via suzan.snellink@yalp.nl / 0547 289 437

Contactgegevens:
Quest
Thomas Hendriks - Hoofdredacteur Quest - thomas.hendriks@quest.nl - 06 26102956

OBS Houtwijk en CBS De Eshof
Ida Lugtenburg - Directeur CBS De Eshof - 070 397 4065
Karen Weijermans - Directeur OBS Houtwijk - 070 3974003

Yalp - Ontwikkelaar en producent Yalp Memo
Suzan Snellink - Marketingmanager Yalp - suzan.snellink@yalp.nl - 0547 289410

YALP

plaats:
DEN HAAG
website:
http://www.yalp.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234