OnApp werkt aan SHARCS EC-project om Secure-by-design-systeemarchitectuur te ontwikkelen voor hun cloudplatform van de volgende generatie

LONDEN, March 14, 2016 /PRNewswire/ --OnApp [http://onapp.com ], de toonaangevende cloudplatformprovider voor hosts, telcos en MSP's, heeft aangekondigd aan de slag te gaan als onderdeel van SHARCS [http://www.sharcs-project.eu ] (Secure Hardware-Software Architectures for Robust Computing Systems). SHARCS is een driejarig onderzoeksproject dat door de EU wordt betaald en dat bedoeld is om de beveiliging voor 'Cyber Physical Systems' (CPS) te verbeteren. CPS is een zich snel ontwikkelende klasse van producten en diensten die de fysieke omgeving waarnemen en beheersen, zoals bijvoorbeeld Smart Cars, Smart Cities, Smart Grids en het internet van dingen, met name in de geneeskunde.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150723/240725LOGO )

Cyber-fysieke systemen (CPS) gebruiken een combinatie van embedded apparaten, traditionele computersystemen en diverse communicatiekanalen. De toenemende afhankelijkheid van de samenleving van deze systemen vraagt om een herziening van de 'security stack', om ervoor te zorgen dat op CPS-gebaseerde apparaten en diensten profiteren van de lessen die zijn geleerd tijdens de veldslagen rond cyber-veiligheid in de laatste decennia. Om de alomtegenwoordige beveiligingsproblemen van CPS aan te pakken, creëert het SHARCS-project nieuwe secure-by-design systeemarchitecturen die de veiligheid voor eindgebruikers verbeteren, door de beveiliging in de systeem-stack te verplaatsen van software naar hardware.
SHARCS is een consortium van experts dat onderzoek doet naar beveiligingssystemen en van toepassingspartners, die gespecialiseerd zijn in medische implantaten, transport en beveiliging van cloudplatformen. Het SHARCS-project wordt geleid door de Foundation for Research and Technology - Hellas (FORTH), en omvat daarnaast partners als OnApp, de Vrije Universiteit Amsterdam, Chalmers University of Technology, Technische Universität Braunschweig, Neurasmus BV, IBM Haifa Research Lab en Elektrobit Automotive GmbH.
OnApp voorziet het SHARCS-consortium van expertise in het cloud-domein. Veiligheid wordt alom genoemd als een van de belangrijkste redenen dat bedrijven en commerciële organisaties niet meer van hun IT-infrastructuur verhuizen naar de cloud. OnApp is van plan om de veiligheid van eindgebruikers die werkzaamheden uitvoeren op OnApp Cloud- en OnApp Storageplatformen te verbeteren door betere beveiligingsprimitieven te creëren en de beveiliging van het platform te verbeteren door samen te werken met deskundigen op het gebied van beveiliging.
Andere uitdagingen die aan bod komen tijdens het SHARCS-project omvatten: hoe kan de nieuwe beveiligingsfunctionaliteit het best geïmplementeerd worden, hoe kan de beveiliging van applicaties worden verbeterd die niet met de SHARCS-compilers gecompileerd kunnen worden en hoe kan de interactie tussen vertrouwde en niet-vertrouwde applicaties het best worden aangepakt. SHARCS onderzoekt ook hoe de applicatie actief kan blijven na een beveiligingsevent en hoe beveiliging toegankelijk gemaakt kan worden voor ontwikkelaars en gebruikers van het platform.
Ga naar SHARCS http://www.sharcs-project.eu
Ga naar OnApp Bezoek http://onapp.com of e-mail naar press@onapp.com
Nadine ter Meulen, Global Marketing Director: Steve Fenton, Head of Content


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150723/240725LOGO


OnApp


CONTACT: Tel: +44 800 1588600

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234