Deelname World ATM Congress 2016 breekt alle records; vernieuwende luchtvaarttechnologie

Voor het vierde jaar op rij komen luchtverkeersleiders bijeen om de toekomst van de wereldwijde luchtvaart te bespreken. Mogelijkheden voor 2017 zijn nu beschikbaar.MADRID, 14 maart 2016 /PRNewswire/ -- Het vierde jaarlijkse World ATM Congress [http://www.worldatmcongress.org/Uploads/World%20ATM%20Congress%202016%20One-Sheeter.pdf] werd op donderdag 10 maart afgesloten. Het congres, de grootste bijeenkomst voor luchtverkeersmanagement (ATM) ter wereld, ontving 7175 deelnemers en 225 exposanten.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151217/297118LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20151217/297118LOGO]

Ana María Pastor Julián, de Spaanse minister van publieke werken en transport opende het driedaagse congres [http://www.worldatmcongress.org/Uploads/Press/Opening%20Press%20Release_8March2016.pdf]. Het congresonderdeel bestond uit vier sessies waarin torens op afstand werden onderzocht, samen met de implicaties van nieuwe partijen in het systeem. Ook werd er een voorspelling gedaan van de korte- en langetermijnstoekomst van de luchtvaart. In de expositie werden innovatieve luchtvaartproducten getoond, zoals vluchtsimulators en simulators voor torens op afstand, sensoren en radarkoepels en er werden meerdere branche-overeenkomsten op hoog niveau afgesloten, waaronder fusies en partnerschappen. Meerdere evenementen vonden ook plaats, inclusief de Single European Sky Awards van de Europese Commissie.

Meer dan 80 uur aan presentaties, waaronder demonstraties en lanceringen van producten van meer dan 55 toonaangevende luchtvaartprofessionals uit de branche, overheid, arbeids- en onderwijsorganisaties vonden plaats in vijf theaters.

"De expositie was echt een wie-is-wie van de internationale luchtvaartindustrie," zei President en CEO van ATCA Peter F. Dumont. "Het kaliber van de deelnemers en hun unieke, extensieve kennisbasis zijn een blijvende bron van inspiratie voor mij. World ATM Congress is daadwerkelijk een forum waar onze gemeenschap samenwerkt om ATM en de veiligheid, efficiëntie en modernisering in de luchtvaart te verbeteren. Iemand vertelde mij dat het World ATM Congress een luchtvaartsupermarkt is. Er waren deze week vele mogelijkheden om te leren en zaken te doen. Daar richten we ons op met het congres - om onze deelnemers toegang te geven tot ieder onderdeel van de luchtvaart."

Algemeen Directeur Jeff Poole van CANSO zei, "Iedereen die dit jaar deelnam aan het World ATM Congress had profijt van het duidelijk hoge niveau van het evenement. Commerciële bedrijven die overeenkomsten afsluiten, luchtvaartmanagers die informatie krijgen over de nieuwste technologie en best practices; leidinggevenden uit de hele branche die ideeën delen en samenwerken voor een betere efficiëntie en veiligheid van het luchtruim. Iedereen met wie ik sprak verliet Madrid met een meerwaarde op zak en heeft het congres van 2017 al in de agenda gezet. World ATM Congress voldoet aan alle behoeften van de wereldwijde ATM-branche."

World ATM Congress wordt geproduceerd in partnerschap met CANSO en ATCA en zal van 7 tot 9 maart 2017 opnieuw bijeenkomen. Expositieruimte voor 2017 is nu beschikbaar [http://www.worldatmcongress.org/2017-exhibitor-info].

Neem voor meer informatie contact op met Abigail Glenn-Chase op +1 703 299 2430 x308 of via abigail.glenn-chase@atca.org [mailto:abigail.glenn-chase@atca.org].Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151217/297118LOGO


World ATM Congress


Web site: http://www.worldatmcongress.org/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234