Congresprogramma wereldconferentie Euthanasia 2016 bekend

Iedereen moet kunnen kiezen voor een waardig levenseinde. Dat is het doel van de Wereldconferentie die de NVVE van 11 tot en met 14 mei organiseert in de Rai in Amsterdam. Met prikkelende presentaties van ervaringen in Nederland en het buitenland hoopt de NVVE de vooral internationale bezoekers te inspireren een eigen mogelijkheid te creëren voor een waardig levenseinde. Het congresprogramma staat vanaf nu op de website van de conferentie.

Nederland speelt op het gebied van euthanasie en levenseindevraagstukken internationaal een voortrekkersrol. De NVVE is dan ook vereerd op uitnodiging van de Wereldfederatie van Right to Die Societies deze wereldconferentie te organiseren. Slechts in vier landen is euthanasie, zoals in Nederland, legaal. Enkele landen, zoals Zwitserland en de staat Oregon in Amerika, vinden een oplossing in de mogelijkheid van hulp bij zelfdoding door een niet-arts. In de meeste landen rust er een groot taboe op het zelfgekozen levenseinde, terwijl het draagvlak voor legalisering ervan groot is. Doorkennis en ervaring te delen, wil de NVVE bijdragen aan het wereldwijd bespreekbaar maken van keuzevrijheid rond het levenseinde, en aan totstandkoming van wetgeving.

De conferentie verwacht 500 deelnemers: professionals - wetenschappers, artsen, juristen, politici, activisten - uit de hele wereld. Verdeeld over vier dagen komen zij bij elkaar rondom medische, juridische, wetenschappelijke en campagnethema's. Tegen welke wettelijke en morele dilemma's loopt de Levenseinde Kliniek aan? Hoe werkt de Death-with-Dignity beweging in de Verenigde Staten? Wanneer is een leven voltooid? Voorbeelden van campagnes in landen zonder euthanasiewetgeving. Dit is een greep uit de bijdragen uit onder andere De Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland en Nieuw Zeeland. Onder de kop 'programma' op de website www.euthanasia2016.com staat het volledige programma. Geïnteresseerden kunnen via de nieuwsbrief op de hoogte blijven van de conferentie.

Neem voor vragen contact op met Marian van der Poel , Sebastiaan Hattink of Stefanie Michelis, communicatiemedewerkers NVVE, e-mail: communicatie@nvve.nl, tel. 020-5304951.

NVVE

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234