Puritan Medical Products krijgt tweede VS octrooi toegekend voor PurFlock Ultra® Flocked Swabs

Puritan Medical Products krijgt nog een Amerikaans octrooi voor zijn uitstekende absorberende en eluting PurFlock Ultra® swab.GUILFORD, Maine, 9 maart 2016 /PRNewswire/ -- Puritan Medical Products Co., LLC, een Amerikaanse wereldproducent van producten voor eenmalig gebruik in medische, diagnostische, forensische en extreem schone omgevingen [http://www.puritanmedproducts.com/] is vandaag in de Verenigde Staten opnieuw octrooihouder geworden, ditmaal voor zijn hoogwaardige PurFlock Ultra® swab.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160308/341734 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160308/341734]

Puritan's nieuwste V.S. Patent 9,274,029 omvat de PurFlock Ultra® en de eraan gerelateerde producten alsmede productie- en gebruiksmethoden voor deze producten. Puritan's vorige octrooi, V.S. Patent 8,420,385, omvat aanvullende aspecten van zowel het PurFlock Ultra® product zelf als de unieke fabricagemethode. De PurFlock Ultra ® swab van Puritan is ontworpen voor zuiverheid en maximale opbrengst aan celmassa voor kleine monsters. PurFlock Ultra ® is gemaakt met vezeltechnologie die de beste balans biedt tussen zuiverheid en bemonsteringsefficiëntie die er op de markt te vinden is.

Puritan heeft ook al octrooien behaald in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk voor aanverwante producten en methoden. Octrooien zijn verder aangevraagd in en buiten de V.S. voor andere aanvullende aspecten van de PurFlock Ultra® swab-technologie.

"De PurFlock Ultra® swab is een perfecte keuze voor flocked swabs [http://blog.puritanmedproducts.com/puritan-flocked-swabs-hydraflock-vs-purflock] met uitstekende adsorptie en elutie van specimens, en de hoge zuiverheidskenmerken van PurFlock Ultra maken het een perfect swab voor gevoelige snellediagnosetests," aldus Timothy Templet, Executive Vice President of Sales bij Puritan. PurFlock Ultra® wordt gebruikt voor PCR, moleculaire assays, DFA-tests, forensische toepassingen en directe antigeentests.

Puritan Medical Products is de afgelopen jaren snel gegroeid als een direct gevolg van de inspanningen die het bedrijf heeft geleverd om te kunnen blijven voldoen aan de alsmaar evoluerende behoeften in de gezondheidszorg, forensische technieken, extreem schone omgevingen, voedselveiligheid en de farmaceutische industrie.

Puritan produceert momenteel meer dan 40 typen swabs, waaronder de PurFlock® and HydraFlock® productlijnen, die allemaal worden geproduceerd in Guilford, Maine door Amerikaanse werknemers.

Over Puritan Puritan Medical Products Co., LLC is Noord-Amerika's grootste fabrikant van medische en diagnostische producten voor eenmalig gebruik. Alle producten van Puritan worden geproduceerd in hun fabriek die gevestigd is in Guilford, Maine, V.S. Daarbij horen producten die op maat worden gespecificeerd en een samenstellend vermogen om vele verschillende klanten te kunnen bedienen. Puritan verricht onderzoekswerk vanuit een state-of-the-art microbiologisch laboratorium dat voldoet aan de stringente Amerikaanse kwaliteitsvoorschriften. In dit lab vindt alle research and development van Puritan plaats, maar ook het testen, goedkeuren en vrijgeven van de producten.

Media Contact Timothy Templet Puritan Medical Products +1.207.876.3311Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160308/341734


Puritan Medical Products Co., LLC


Web site: http://www.puritanmedproducts.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234