Verkiezingsdienst ANP klaar voor referendum

Het ANP tuigt de verkiezingsdienst op om opkomst en uitslag van het Oekraïne-referendum van 6 april nog diezelfde avond tot in detail weer te geven. Het persbureau beschouwt het referendum als een peiling met grote politieke impact en wil om die reden niet wachten totdat de Kiesraad dagen later met een uitslag komt.

Volgens ANP-hoofdredacteur Van Lingen kan het referendum belangrijke politieke gevolgen hebben. "Daarom moet er zo snel mogelijk een precieze uitslag beschikbaar zijn. Het bij verkiezingen beproefde model zetten we daarom nu ook in."

Media-organisaties, overheden, politieke partijen, universiteiten en andere mogelijke afnemers van deze verkiezingsdienst kunnen zich vanaf nu bij het ANP melden om op 6 april aangesloten te worden. Het ANP zorgt naast de reguliere berichtgeving, opkomstcijfers en uitslagen ook voor een live-blog.

De informatie die het ANP vertaalt in de uitslag op 6 april komt binnen via een al tientallen jaren bestaande samenwerking tussen alle Nederlandse gemeentes en het ANP. De definitieve uitslag verzorgt het ANP via een live-productie vanaf de vooravond tot de definitieve uitslag rond 23.00 uur. De Kiesraad komt traditioneel pas dagen later met informatie.

Over het ANP
Het ANP is het grootste onafhankelijke persbureau van Nederland. Jaarlijks levert het ANP meer dan honderdduizenden nieuwsberichten, foto's, video's en informatiediensten aan mediabedrijven, het bedrijfsleven, de overheid en non-profitorganisaties. In een wereld waar het aanbod van nieuws sterk groeit, staan bij het ANP de snelheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van de nieuwsvoorziening voorop.

http://www.anp.nl/

Geplaatst in:

Voor meer informatie
ANP
Henny Engberts, telefoon +31 70 4141103 (direct)
Mobiel: +31 622411086
henny.engberts@anp.nl

ANP

plaats:
Rijswijk
website:
http://www.anp.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234