Dodelijk aanrijding met hond bewijst belang verzekering hondenbezitter

Een 65-jarige vrouw uit Almere raakte afgelopen donderdag ernstig gewond na een botsing met een hond. Als gevolg van haar verwondingen is ze overleden. Een tragisch voorval dat bewijst wat JBL&G vorige week al meldde: een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor hondenbezitters is hard nodig.

De fatale aanrijding vond plaats in Almere. De 65-jarige vrouw fietste over het Fongerspad, toen ze plotseling een hond voor haar fiets kreeg. Volgens getuigen liep de hond los. Door de val liep de vrouw ernstig letsel aan haar hoofd op. Ze werd naar het AMC gebracht, waar ze aan haar verwondingen overleed.

Aansprakelijkheidsverzekering voor hondenbezitters

Vorige week drong JBL&G aan op een verplicht gestelde aansprakelijkheidsverzekering voor hondenbezitters, een bericht dat werd opgepikt in landelijke media. Dit schrijnende geval laat zien dat deze oproep nodig is. Een hond kan betrokken raken bij een ongeval en een ander ernstige schade toebrengen.

Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering zorgt voor de zekerheid dat als dit gebeurt, de schade zonder problemen vergoed kan worden. Een rust voor zowel het slachtoffer als de aansprakelijke partij. Waarom is dit bij hondenbezitters niet verplicht? Bij bezitters van motorvoertuigen is dit bijvoorbeeld wel het geval.
Wie vergoedt de schadeposten?

Als de eigenaar van de hond onverzekerd is, is het nog maar de vraag of hij of zij over de financiële middelen beschikt om de gemaakte schade te vergoeden. Is dit niet zo, dan kunnen de nabestaanden overwegen om beslag te laten leggen en naar de rechtbank te gaan. Dit brengt echter weer kosten en zorgen met zich mee.

Het verplichten van een aansprakelijkheidsverzekering voor hondenbezitters zou dit en veel andere gevallen veel eenvoudiger maken. De nabestaanden of slachtoffers kunnen dan een schadeclaim indienen bij de verzekeraar. Een verzekering hoeft maar een paar euro per maand te kosten. Voor dit bedrag zijn in de meeste gevallen alle gezinsleden plus de huisdieren verzekerd en dit kan een hoop zorgen schelen.

Samenvatting
Vorige week pleitte JBL&G voor het verplicht stellen van een aansprakelijkheidsverzekering voor hondenbezitters. Het ongeval waarbij een Almeerse vrouw overleed na een aanrijding met een hond, bewijst het belang van deze verzekering. Want wanneer een verzekering ontbreekt, is het nog maar de vraag of de nabestaanden hun schade ooit vergoed krijgen.

Voor meer informatie: Steffy Roos du Maine, eigenaar.
Contactgegevens: 0641083444, dumaine@jblg.nl
Website: www.jblg.nl

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht B.V.

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.juridischbureauletselschade.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234