Herman Miller voor de 12e keer in RobecoSAM Sustainability Yearbook

AMSTERDAM, March 4, 2016 /PRNewswire/

De RobecoSAM-groep heeft Herman Miller, toonaangevende producent van kantoormeubilair, opnieuw geselecteerd voor een opname in zijn Sustainability Yearbook. Dat is  een lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven per sector volgens hun score bij de jaarlijkse Corporate Sustainability Assessment. De bedrijven in het jaarboek scoorden bij de beste 15% en worden als de sterkst gepositioneerde ondernemingen beschouwd om aandeelhouderswaarde op lange termijn te creëren voor beleggers. Dit is het 12e jaar op rij dat Herman Miller in het jaarboek verschijnt, wat hen voor 2016 meteen een 'Bronze Class'-onderscheiding oplevert.  

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160304/340519 )

In zijn beoordeling voor duurzaam ondernemen meet RobecoSAM de financieel materiële factoren die een impact hebben op de belangrijkste waardecreërende factoren van een bedrijf. Veel belang wordt gehecht aan de mate waarin een bedrijf in staat is om te innoveren, talent aan te trekken en te behouden en hulpbronnen efficiënt te gebruiken, omdat deze factoren een grote impact hebben op hun concurrentiepositie en financiële prestatie. Het Sustainability Yearbook is 's werelds meest uitgebreide publicatie over duurzaam ondernemen en is ondertussen een van de meest toonaangevende naslaggidsen voor wereldleiders op het vlak van duurzaamheid geworden. 

'Pionier blijven'
"Ik ben trots op de vele teams die elke dag hard hebben gewerkt om ons engagement voor duurzame bedrijfspraktijken waar te maken," zei Brian Walker, CEO van Herman Miller. ,,Wij worden sinds jaar en dag algemeen erkend als het meest innovatieve, duurzame designmerk in onze sector. Ons doel is om een pionier te blijven, niet alleen omdat dit de juiste keuze is, maar omdat we hopen een inspiratiebron te zijn voor verandering en anderen willen betrekken bij onze inspanning om een betere wereld te creëren." 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 

Herman Miller zet zich al sinds de oprichting van het bedrijf, bijna 100 jaar geleden, in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vandaag blijft Herman Miller zijn doelstellingen en verwezenlijkingen toetsen in het jaarlijks rapport voor een betere wereld, waarin initiatieven worden belicht zoals de Earthright-duurzaamheidsstrategie, bedrijfsbrede Inclusiveness Resource Teams (IRT's), het vele vrijwilligerswerk voor de gemeenschap en de door werknemers aangevoerde 'Herman Miller Cares'-raad. 

Herman Miller is slechts één van de 464 bedrijven wereldwijd die hoog genoeg scoorden in de Corporate Sustainability Assessment om in aanmerking te komen voor het Sustainability Yearbook van 2016. De beoordelingsresultaten gelden als basis voor de opstelling van de prestigieuze Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI), waarvoor Herman Miller sinds 2004 elk jaar werd geselecteerd.

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160304/340519

Herman Miller Benelux

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234