3M viert vijftig jaar innovatieve raamfolieproducten

Tegenwoordig levert 3M zijn Window Films voor uiteenlopende doeleinden, van zonwering tot inbraakbeveiliging tot terroristische beveiliging.

Overal in de wereld hebben mensen dit product geïnstalleerd op de meest verschillende locaties, zoals huizen, kantoorpanden, ziekenhuizen, musea, etc. Ondanks de unieke onderdelen van elke toepassing, hebben al deze afnemers één doel gemeen: ze wilden waardevolle objecten en mensen beschermen zonder dat dit ten koste van het aanzien van hun ramen ging.

"Bij 3M zoeken we altijd naar oplossingen voor scenario's waar onze klanten dagelijks mee te maken hebben. We zijn er trots op dat we producten ontwerpen die de tand des tijds weerstaan", aldus Tim Thornton, Global Business Director van de 3M Renewable Energy Division. "Sinds het vijftig jaar geleden werd bedacht, heeft 3M Window Film een ommekeer teweeggebracht in het gebruik van dit designaspect, dat kan worden toegepast in elk huis, elk gebouw en elke auto."

Op basis van het oorspronkelijk gelanceerde product uit 1966 heeft 3M hard gewerkt om de zonwerende raamfolie geschikt te maken voor meerdere toepassingsgebieden, waaronder beveiliging, de auto-industrie en interieurontwerp. Het aanbod omvat nu producten voor woningen, zakelijk gebruik en de automarkt:
- Met 3M(tm) Sun Control Window Film laat u het licht binnen terwijl de warmte en de schade buiten blijven. En wat het mooiste is: u geniet van deze voordelen zonder dat daarvoor het uiterlijk van uw huis hoeft te veranderen.
- 3M(tm) Daylight Redirecting Film maakt gebruik van microreplicatie om het licht dat eigenlijk vlak achter het raam op de vloer zou vallen, af te buigen naar het plafond, waardoor de kamer tot wel 12 meter diep wordt verlicht.
- 3M(tm) Dichroic Glass Finishes Film biedt de uitstraling van hoogwaardig, tweekleurig glas zonder de bijbehorende hoge kosten.
- 3M(tm) Safety & Security Window Film & Attachment Systems beschermen u tegen meer dan alleen een hoge energierekening. Deze systemen kunnen ongewenste gebeurtenissen helpen voorkomen, zoals inbraken en de gevolgen van natuurgeweld en explosies.
- 3M(tm) Scotchshield(tm) Safety & Security Window Films leveren in vergelijking met standaard polyesterfolies een excellent resultaat bij ontploffingen en inslagen, terwijl toch een hoge mate van optische helderheid gehandhaafd blijft.
- 3M(tm) Automotive Window Film verbetert het comfort en de bescherming van auto-interieurs en hun inzittenden.

Tim Thornton: "Iemand kan de voordelen van 3M Window Film elke dag ervaren zonder zich er ooit van bewust te zijn. Met zijn bijna onzichtbare aard is het product de stille kracht in vele huizen en gebouwen, die zonnewarmte weert, verkleuring en de effecten van uv-straling vermindert en elk raam van een extra beschermlaag voorziet."

Om het gouden jubileum van ons raamfolie te vieren, gaat 3M in de loop van dit jaar een unieke communicatiecampagne voeren. Kijk voor komende evenementen op 3M.com/Remarkable. Opvallend daarin is een nieuwe creatieve campagne met variaties op het thema "Zo opmerkelijk dat het u misschien niet is opgevallen."

3M's Renewable Energy Division (RED) is een van de wegbereiders voor een toekomst op basis van duurzame energie. Kritieke verbeteringen in 3M-materialen in zonnepaneel- en windturbinecomponenten brengen de kosten per watt omlaag en verbeteren de schaalbaarheid en betrouwbaarheid. 3M(tm) Window Films helpen zonnewarmte en uv-stralen te weren, waardoor auto's koeler en comfortabeler worden en in bedrijven, kantoren en huizen energie bespaard wordt. De raamfolies bieden ook extra veiligheid bij inbraakpogingen en grote externe druk.

Meer informatie over 3M Window Films vindt u op 3M.com/Remarkable.

Over 3M
Bij 3M wordt wetenschap toegepast om het leven dagelijks te verbeteren. Met $ 30 miljard omzet, werken onze 89.000 medewerkers wereldwijd samen met klanten en met elkaar. Ontdek meer over de creatieve oplossingen van 3M op 3M.nl (http://www.3mnederland.nl/3M/nl_NL/company-base-bnl/?WT.mc_id=www.3mnederland.nl/3M/nl_NL/3M-Nederland/)
en 3M.com/newsroom (http://www.3m.com/3M/en_US/Newsroom/?WT.mc_id=www.3m.com/newsroom) of 3MNederland op Facebook (https://anp.facebook.com/3MNederland/?brand_redir=121092768001959) en Twitter (https://twitter.com/3Mnederland).

https://www.youtube.com/user/3MWindowFilmUSA/featured

Meer informatie of beeldmateriaal?
Voor meer informatie over 3M Window Films, 3M Company en 3M Benelux kunt u contact opnemen met Liesbeth Clemens, e-mail lclemens@mmm.com

3M Nederland B.V.

plaats:
Delft
website:
http://www.3M.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234