Verwerving van vier locaties in Nederland voor 37 miljoen euro

WDP kondigt via twee transacties de aankoop van vier nieuwe locaties in Nederland aan. Enerzijds voegt de vastgoedspecialist twee high security panden, verhuurd aan G4S, te Duiven en Amsterdam, alsook nieuw ontwikkelingspotentieel via de aankoop van een grondreserve te Bleiswijk, aan zijn vastgoedportefeuille toe. Anderzijds wordt WDP eigenaar van een air freight pand in tweede linie op de luchthaven Schiphol, verhuurd aan een internationale logistieke dienstverlener.
Deze transacties zorgen er, samen met de projecten in uitvoering voor, dat voor 2016 reeds ruim 100 miljoen euro aan investeringen in realisatie is binnen de krijtlijnen van het nieuw aangekondigde groeiplan 2016-20.

Nieuwe aankopen leiden tot diversificatie in de breedte van de portefeuille
In het verlengde van zijn Benelux Brokers Day, die vandaag plaatsvindt op de site te Breda waar een belangrijk nieuwbouwproject werd opgestart, kondigt WDP twee transacties aan ter uitbreiding van zijn vastgoedportefeuille in Nederland. Op de desbetreffende locaties worden telkens langetermijn nicheactiviteiten uitgeoefend door de huurders, wat zorgt voor een diversificatie van de portefeuille.

Enerzijds verwerft WDP de logistieke gebouwen en grondpotentieel van vastgoedontwikkelaar Maasstede, die zich op andere segmenten binnen de vastgoedsector wenst toe te spitsen. Het betreft twee panden binnen het logistieke segment van de high security van in totaal circa 5.300 m2 te Duiven en Amsterdam, die voor een termijn van twaalf jaar verhuurd zijn aan de Cash Solutions-afdeling van G4S. Tegelijk verwerft WDP een oppervlakte van circa 7 ha aan grondpotentieel voor de toekomst, grenzend aan de bestaande WDP-locatie voor huurder MRC Transmark te Bleiswijk. De locatie maakt deel uit van het Prisma Bedrijvenpark, logistieke hotspot in Nederland en centraal gelegen in de Randstad.

Een tweede transactie betreft de verwerving van een air freight pand van ongeveer 8.300 m2, gelegen in tweede linie op de luchthaven van Schiphol. WDP heeft hiervoor een principeovereenkomst gesloten met de eigenaar van deze locatie. Het pand is verhuurd aan een internationale logistieke dienstverlener op basis van een huurcontract van vijf jaar vast, die op deze locatie de overslag van bloemen voor grote sierteelthandelaren - een strategische logistieke niche op de luchthaven van Schiphol - verzorgt.

Beide transacties betreffen een globaal investeringsbudget voor WDP van circa 37 miljoen euro. WDP verwacht voor de totaliteit van deze beide transacties een initieel brutohuurrendement voor het verhuurde gedeelte van 7,5% te genereren (i.e. exclusief grondreserve).

Uitvoering nieuwe groeiplan 2016-20 meteen goed van start
Deze transacties voor een totaalbedrag van 37 miljoen euro, gecombineerd met de reeds aangekondigde projecten in uitvoering, zorgen ervoor dat momenteel reeds een totaal investeringsvolume van ruim 100 miljoen euro in realisatie is binnen de krijtlijnen van het recent aangekondigde groeiplan 2016-20 .
Joost Uwents, CEO van WDP: "Via deze aankopen kunnen we kwalitatieve huurders, nieuwe segmenten en complementaire sites aan onze vastgoedportefeuille toevoegen in onze kernmarkt Benelux. Bovendien ondersteunen ze ons nieuw groeiplan 2016-20, via een combinatie van onmiddellijk renderende activa en ontwikkelingspotentieel op middellange termijn."

1)Het nieuw aangekondigde groeiplan, stelt een uitbreiding van de vastgoedportefeuille met 1 miljard euro tot 3 miljard euro over de periode 2016-20 voorop.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij:

WDP Comm. VA
Blakebergen 15
1861 Wolvertem
Belgium
www.wdp.eu
investorrelations@wdp.eu

Joost Uwents
CEO
M +32 (0) 476 88 99 26
joost.uwents@wdp.eu

Mickael Van den Hauwe
CFO
M +32 (0) 473 93 74 91
mickael.vandenhauwe@wdp.eu

Image gallery: www.wdp.eu/pictures

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ongeveer 3 miljoen m2 panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 130 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië. Meer info over WDP kan u vinden op www.wdp.eu.

WDP Comm. VA - BE-REIT (Openbare Gereglementeerde VastgoedVennootschap naar Belgisch recht)
Ondernemingsnummer 0417.199.869 (RPR Brussel)

WDP

plaats:
Wolvertem - België
website:
http://www.wdp.be/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234