Marc Cornelissen en Philip de Roo krijgen een ereboom

Woensdag 9 maart 2016 worden er voor de klimaathelden Marc Cornelissen en Philip de Roo twee erebomen geplant in de Leiderschapslaan. Iets minder dan een jaar na het tragisch ongeluk waarbij de onderzoekers het leven lieten, plant de familie een blijvend, groeiend, groen monument..

De bomen krijgen een vooraanstaande plaats in de Leiderschapslaan in het Bentwoud en worden door de familie van Marc en Philip geplant. Bij de bijeenkomst zijn ook andere duurzame persoonlijkheden, waaronder Reinier van den Berg, Maurits Groen, Joos Ockels en Lodewijk Hoekstra aanwezig.

Voor initiatiefnemer Trees for All zijn Marc en Philip hét voorbeeld van Natuurlijke Leiders. Mensen die vanuit hart en ziel inspireren en op hun eigen niveau bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. "Het is niet alleen belangrijk dat we stilstaan bij wat deze mensen hebben betekent voor onze kijk op Klimaatverandering, maar nog veel belangijker dat dit anderen inspireert om in hun voetsporen te treden en ons bewust te maken van de fragiliteit van de aarde en de aanslagen die wij daarop plegen", aldus Sjaak de Ligt, directeur van Trees for All.

Bij de bijeenkomst spreekt ook Ilco van der Linde, de initiatiefnemer van de Bevrijdingsconcerten, Dance for Life en Masterpeace, over zijn zoektocht naar mensen die binnen hun eigen mogelijkheden anderen inspireren voor een duurzame en vreedzame wereld.

Het Natuurlijk Leiderschapprogramma
Het Natuurlijk Leiderschap programma is een programma waarbij vooraanstaande organisatie en personen worden uitgenodigd om onderling en met het bredere publiek hun visies op duurzaamheid en bijdrage aan natuur en klimaat te delen. Aan het programma heeft onder andere Princes Laurentien van Oranje - Nassau deelgenomen. Haar boom en die van duurzaamheidsiconen Wubbo Ockels en Al Gore hebben hun fysieke en symbolische plaats in de Leiderschapslaan gekregen. Ook organisaties als NIOO-KNAW, ASN Bank en DSM zijn in de Leiderschapslaan vertegenwoordigd. De Leiderschapslaan is gelegen in het Bentwoud, een van de gebieden waar Trees for All samen met het bedrijfsleven en Staatsbosbeheer investeert in bomen en bos.

In memoriam
Op 29 april 2015 ontving het basiskamp in Nederland een noodsignaal van de twee ervaren poolreizigers en onderzoekers Marc Cornelissen (1968) en Philip de Roo (1984). In het zicht van het einde van hun onderzoeksmissie naar de dikte van het noordpool ijs zijn zij omgekomen. De gerenommeerde onderzoekers waarschuwden al jaren voor het gevaar van de opwarmende aarde en het daarmee smelten van de ijskappen en het extremere en onvoorspelbare klimaat.

Trees for All
Trees for All is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het herstel, de bescherming en realisatie van bos. Trees for All droomt van een wereld die groener wordt. Samen met het bedrijfsleven maken zij hun dromen waar. De organisatie streeft er naar jaarlijks meer bos terug te geven aan de aarde dan er verdwijnt en daarmee de natuurlijke balans te herstellen. Door bedrijven en wereldburgers op te roepen hun boompje(s) streven zij er naar jaarlijks meer dan 10 miljard bomen te planten in duurzaam bos. Dit duurzame bos heeft altijd een groene ecologische meerwaarde én ook een sociaal economische meerwaarde voor de lokale bevolking.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en interesse om verslag te doen kunt u contact opnemen met
Petra Hofs (06 19959337), Communicatie Adviseur Trees for All.

Prinses Laurentien van Oranje – Nassau over Natuurlijk Leiderschap
https://www.youtube.com/watch?v=acbJyyIk270

Programma
12:30 uur. Inloop te Restaurant Roest gelegen aan de Boslaan 3 in Benthuizen.
13:00 uur. Opening gevolgd door inspirerend spreken van Ilco van der Linde en Sjaak de Ligt.
14:00 uur. Het planten van de erebomen in de Leiderschapslaan te Hoogeveensweg 20, Hazerswoude-Dorp.
15:00 uur. Vervolg Restaurant Roest, dialoog tussen Lodewijk Hoekstra en Sjaak de Ligt.
16:00 uur. Afsluiting en netwerkborrel.

Trees for All

plaats:
Bentwoud
website:
www.treesforall.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234