Betafence versnelt de internationale groeistrategie met de acquisitie van Hesco

LEEDS, Engeland en GENT, België, March 3, 2016 /PRNewswire/ --

Betafence, de wereldwijde specialist in perimeter beveiliging, kondigt de acquisitie aan van Hesco, een leider en innovator in het ontwerp en de vervaardiging van snel ontvouwbare barrièresystemen. Deze acquisitie ondersteunt een versnelling van de groeistrategie van Betafence voor hoogwaardige beveiliging en is een vervolg op de recente acquisitie van SecureUSA en op de overeenkomst voor intellectuele eigendomsrechten met Gibraltar US.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160223/336321 )(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160223/336322 )Hesco wordt internationaal erkend als een iconisch merk dat synoniem is aan de bescherming van militair personeel (force protection) voor de beveiliging van goederen en de bescherming van mensen. Zij zijn gespecialiseerd in snel ontvouwbare perimeter beveiliging, beveiligde bunkers en kogelvrije kleding voor de sectoren van defensie, energie en rechtshandhaving en zij leveren aan klanten zoals het leger van de Verenigde Staten, de landmacht van de Verenigde Arabische Emiraten en het Ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk.

Hesco zal de productportfolio van Betafence verbreden, de benadering voor geïntegreerde oplossingen versterken en de globale voetafdruk uitbreiden, met name in de VS en in het Midden-Oosten. Hesco is al een aantal jaren een vaste partner van Betafence en zal na deze transactie fungeren als een autonoom filiaal van Betafence onder de leiding van Michael Hughes.

Betafence zal via de integratie van producten voor perimeterbeveiliging met prominente technologieën en diensten op het gebied van projectbeheer, complete en bedrijfsklare oplossingen voor perimeterbeveiliging en de bescherming van activa en bedrijfsactiviteiten van kritieke infrastructuur kunnen afleveren. Deze oplossingen zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de hoge eisen van klanten overal ter wereld, zoals Aramco, Statoil, Pepco, Shell, NATO, NASA, US Department of Homeland Security, US Department of Defence, en op het gebied van grensbewaking, met inbegrip van de grens tussen de VS en Mexico.

Michele Volpi, CEO van Betafence Group, gaf het volgende commentaar:   

"Wij zijn enthousiast over de acquisitie van een vermaard bedrijf als Hesco. De acquisitie van vandaag vormt de grondslag voor een versnelling van de internationale groeistrategie van Betafence voor het verschaffen van wereldwijde beveiligingsoplossingen voor de bescherming van mensen en activa. Hesco heeft een uitstekende voorgeschiedenis met internationale klanten in de defensie-, aardolie-, gas- en energiesectoren, voornamelijk in de VS en het Midden-Oosten.

"Zowel Betafence als Hesco zijn dynamische spelers in een markt, die geconfronteerd wordt met een groeiende globale behoefte aan complete beveiligingsoplossingen voor kritieke activa. Dit is voor Betafence een belangrijke kans om aan deze vraag te voldoen en de positie in de globale beveiligingsmarkt van hoog niveau te versterken, zowel via organische groei als via verdere acquisities."

Michael Hughes, Hesco Group Chief Executive, zei:      

"Dit is een spannende zakelijke kans voor Hesco. Ons partnerschap met Betafence zal de ontwikkeling van Hesco versnellen en per direct een beduidende waarde toevoegen aan het aanbod van Betafence van oplossingen op het gebied van hoogwaardige perimeter beveiligingssystemen overal ter wereld. Er zijn in onze hoofdmarkten talrijke mogelijkheden voor samenwerking en wij geloven dat wij, als deel van de groep Betafence, toekomstige successen voor onze werknemers, klanten en leveranciers kunnen blijven waarmaken."

Breng voor meer informatie over de transactie een bezoek aan http://www.betafencehesco.com .

De transactie is onderheving aan verdere controle ter goedkeuring door de regelgevende instanties

Over Betafence    

Betafence (http://www.betafence.com ) is een wereldwijde marktleider voor geïntegreerde perimeter beveiligingssystemen en -oplossingen.

Betafence beschermt kritieke infrastructuur en gevoelige locaties, zowel in de openbare en industriële sectoren als in de residentiële markt. Betafence zet met 130 jaar ervaring normen van uitmuntendheid in deze industrie en wordt erkend als leider op het gebied van systemen, diensten en integratie voor perimetrische beveiliging.

Betafence beschikt over een sterke merkachtergrond met bedrijven als SecureUSA en producten als TerraBlock(R), Blastguard, Securifor(R), Guardian(R), Bekasecure(R) en Nylofor(R).

CVC Capital Partners heeft een meerderheidsbelang in Betafence. De onderneming heeft momenteel 1400 werknemers in dienst in 9 productielocaties en heeft een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren. Het hoofdkantoor is in België gevestigd.

Over Hesco Group   

Hesco (http://www.hesco.com) is een wereldleider en innovator op het gebied van defensie en perimeter beschermings- en beveiligingssystemen, met inbegrip van defensieve barrières, vloedweringen, snel ontvouwbare systemen, beveiligde ruimten en kogelvrije kleding.

Hesco is in 1991 opgericht door wijlen Jimi Heselden OBE en ontwikkelt producten met veelzijdige gebruiksmogelijkheden voor militaire, beveiligings- en milieutoepassingen die overal ter wereld vertrouwenspositie hebben.

Hesco is synoniem aan de bescherming van militair personeel (force protection) en is binnen deze industrie erkend om de inzet en toewijding bij het redden van mensenlevens en het beschermen van eigendom en milieu, waar en wanneer dat maar nodig is.

Hesco heeft momenteel wereldwijd meer dan 150 werknemers in dienst en meer dan 45.000 vierkante meter aan bedrijfsoppervlak in het VK en de VS, met verdere opslagcapaciteit in de vrijhandelszone van Dubai.Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160223/336321http://photos.prnewswire.com/prnh/20160223/336322
Betafence & Hesco


CONTACT: Betafence Group, Nicolas Richter, nicolas.richter@betafence.com /+32-9-248-17-26, Hesco, Ross Thompson, ross.thompson@hesco.com /+44-(0)113-248-6633. Bezoek onze website http://www.betafencehesco.com waarmeer informatie wordt gegeven over de acquisitie. Voor mediavragen:Greenbrook Communications, Charlotte Balbirnie / Annabel Clay,Betafence@greenbrookpr.com / +44-(0)207-952-2000

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234