Vrouwen één dag gratis naar het museum

Op dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Die dag biedt het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg alle vrouwen de gelegenheid kennis te maken met de wereld van de krijgsmacht en in het bijzonder de rol van vrouwen binnen de krijgsmacht. Het museum is die dag gratis voor vrouwen.

Solidariteit
Internationale Vrouwendag stond en staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Ook binnen de krijgsmacht speelt dit een belangrijke rol. Er zijn bijna 4.000 vrouwelijke militairen. Directeur Hedwig Saam: "ik nodig alle vrouwen van harte uit kennis te maken met het NMM en de rol van de krijgsmacht voor onze samenleving".

Vrouwen en de krijgsmacht
Speciaal voor Internationale Vrouwendag is er een route door het museum uitgestippeld waarin vrouwen de hoofdrol spelen. In het NMM staat de mens centraal. Er zijn dan ook indrukwekkende, persoonlijke verhalen te beluisteren van vrouwen die zich staande houden in een mannenwereld.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Noot voor de redactie
Wilt u meer informatie en/of beeldmateriaal, of wilt u die dag het museum bezoeken? Neem dan contact op met Carla Marcus, communicatie@nmm.nl, tel. nr. 085-0036029 of 06-43507032.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234