Helft jonge meiden vindt over menstruatie praten lastig

Online petitie voor invoering speciale emoji's over menstruatie

Misschien niet het allerleukste gespreksonderwerp, maar wel een belangrijke: menstruatie. Erover praten leidt voor veel meiden helaas nog steeds tot schaamte, spanning en een gebrek aan zelfvertrouwen. Onderzoek wijst uit dat de helft van de meiden tussen de 12 en 14 jaar het lastig vindt om met vrienden en familie te praten over ongesteldheid*. Om daar iets aan te doen start Libresse vandaag een online petitie die ervoor moet zorgen dat zes speciaal ontworpen menstruatie-emoji's (zogenaamde femoji's) worden toegevoegd aan het officiële Unicode-toetsenbord. Emoji's zijn bedoeld om communicatie gemakkelijker én leuker te maken en zijn de snelst groeiende vorm van taal in de geschiedenis van de mensheid.

Speciaal ontworpen femoji's
Vier op de vijf meisjes tussen de 12 en 14 én moeders van meisjes in die leeftijdscategorie geven aan het handig te vinden als er emoji's zijn om hun gevoelens beter te kunnen uiten, bijvoorbeeld via What's App. Momenteel willen meisjes wel emoji's gebruiken om over hun menstruatie te praten en dat doen ze ook al, maar met het huidige toetsenbord is er veel creativiteit nodig om een punt te maken. De femoji's zorgen ervoor dat meisjes en vrouwen op een praktische en leuke manier over hun menstruatie kunnen praten. Met één druk op de knop. "Op dit moment zijn er over de hele wereld meer dan 300 miljoen vrouwen ongesteld, waarvan de meerderheid een mobiele telefoon bezit. We willen het voor hen gemakkelijker maken om onderling of met vrienden of ouders over hun menstruatie te praten. Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan het doorbreken van het taboe dat er wereldwijd nog steeds op dit onderwerp rust", aldus Marian Bron, marketing manager bij Libresse.

Online petitie
De zes speciaal ontworpen icoontjes hebben allemaal te maken met herkenbare situaties die je tijdens je menstruatie tegenkomt. Het zijn pictogrammen van maandverband, over menstruatie en over het vervelende opgeblazen gevoel, krampen, PMS en puistjes. Met als doel deze topics voor meiden gemakkelijker bespreekbaar te maken, wil Libresse de femoji's indienen bij Unicode, de organisatie die verantwoordelijk is voor het emoji-toetsenbord. In principe mag iedereen dat doen en wordt er aan de hand van een aantal criteria bepaald welke emoji's de selectie halen. Als Unicode veel aanvragen krijgt voor een bepaalde emoji, is de organisatie eerder geneigd deze goed te keuren. Vandaar dat Libresse vandaag een petitie start op Change.org: www.change.org/femojis-nl. Hier kan iedereen tekenen om het initiatief kracht bij te zetten. De ondertekende petities worden op 21 maart aangeboden bij Unicode om daarmee de icoontjes in te dienen. Daarnaast roept Libresse meiden op om mee te praten op Facebook en Instagram door de hashtag #Femojis te gebruiken.

Over Libresse
De producten van Libresse zijn al ruim 70 jaar geïnspireerd op vrouwen en wat vrouwen bezighoudt. Libresse producten zijn ontworpen om perfect te passen en de meest optimale zekerheid en comfort te bieden. Hoe beter de pasvorm, hoe meer zekerheid een product biedt en hoe beter de vrouw zich voelt. Vrouwen verwachten veel van maandverband en inlegkruisjes, een markt die daarom wordt gekarakteriseerd door de ontwikkeling van steeds weer nieuwe en verbeterde producten. Libresse is een handelsmerk van SCA, een internationaal bedrijf dat producten voor persoonlijke hygiëne, tissues, verpakkingen, papier en producten uit de bosbouw ontwikkelt en produceert.

- Einde persbericht -

* Gegevens zijn verzameld via een online-enquête die in januari 2016 in het Verenigd Koninkrijk is georganiseerd. De respondentengroep bestond uit N = 1.003 (503 meisjes van 12-14 en 500 moeders van meisjes tussen de 12 en 14 jaar oud). Voor een infographic van het onderzoek: bit.ly/219aSbD


- De online petitie: www.change.org/femojis-nl
- Meer informatie: www.libresse.nl/initiatieven-van-libresse/femoji/
- Femoji's: bit.ly/1Rry1Rp
- Infographic over het onderzoek: bit.ly/219aSbD
- Campagnevideo: https://youtu.be/R6umoppFy9E

Geplaatst in:

Libresse

plaats:
Zeist
website:
www.libresse.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234