Boekenweek 2016: Book App Bitterveld gelanceerd in het Duits

Bitterveld

Nijmegen, 3 maart 2016

Omdat de Boekenweek 2016 in het teken staat van Duitsland, verschijnt deze week van schrijver Liesbeth Eugelink de Duitse versie van de Book App Bitterveld.

In Bitterveld reist de hoofdpersoon met de Berlijnse metro naar de verschillende herdenkingsmonumenten van de stad en observeer de medereizigers. Welk verband is er tussen die observaties en de Tweede Wereldoorlog? De gebeurtenissen van toen lijken lang geleden, maar hebben wel degelijk met onze tijd te maken.

Non-lineair verhaal
Bitterveld is een interactief boek dat op verschillende manieren gelezen kan worden. De lezer kiest een locatie op de plattegrond en leest verhalen die zich daar afspelen. Of hij gebruikt de knooppunten in de tekstfragmenten en ontdekt verschillende verhaallijnen die de lezer meenemen op reis door Berlijn.

Vernieuwing
Bitterveld vertelt een verhaal op een nieuwe, eigentijdse manier, waarbij de lezer kan kiezen uit verschillende metrolijnen c.q. verhaallijnen. De Book App kan daardoor, qua leesflow, concurreren met het lineaire, niet-digitale boek. Zowel qua structuur - de opbouw van het verhaal - als qua vormgeving - de fictieve plattegrond van Berlijn die als leidraad dient bij het navigeren door de tekst.

Duitse vertaling
In deze nieuwe versie van Bitterveld is de navigatie verbeterd. Ook bevat deze versie de Duitse vertaling, van de hand van vertalers Ard Posthuma en Susanne Braumann. In de app kun je eenvoudig switchen tussen de Nederlandse en de Duitse versie.


Over de maker
Liesbeth Eugelink (1970) is schrijver. Zij publiceerde essays en verhalen in onder meer De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad, Liter, Speling, Streven en Parmentier. In 2007 verscheen van haar Niets in mij gelooft dat. Over religie in de moderne Nederlandse literatuur (Ten Have). Eerder al maakte zij de interactieve verhaalspelen Zocalo en Father: A Tribute (deze laatste in het kader van het programma Literatuur op het Scherm van het Nederlands Letterenfonds.)

Het Ontwikkelteam
Voor het ontwerpen en realiseren van de Book App Bitterveld werkte Liesbeth Eugelink samen met makers uit diverse disciplines. Bas Reijnen was verantwoordelijk voor de vormgeving. Ontwikkeling van de programmatuur was in handen van Michiel Koorn (Appcentric). Monique van Dam was medeverantwoordelijk voor het interaction design.

App Store
Bitterveld is verkrijgbaar in de App Store en is compatible met iPhone en iPad. Kijk voor meer informatie op de website www.bitterveld.eu.

Liesbeth Eugelink

plaats:
Nijmegen
website:
http://www.bitterveld.eu

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234