Darling Ingredients Inc. doet verslag van financiële resultaten voor het vierde kwartaal en belastingjaar 2015: Gericht op efficiënte groei bij deflatoire cyclus voor grondstoffen en een blijvende focus op schuldafname

IRVING, Texas, 2 maart 2016 /PRNewswire/ --

Hoogtepunten 4(e) kwartaal-- Netto-inkomsten van $84,4 miljoen of $0,52 per GAAP verwaterd aandeel
$0,54 per (Niet-GAAP) Aangepast verwaterd aandeel
-- Inkomsten van $ 809,7 miljoen
-- Segmenten Voedsel en Brandstof dragen gestaag bij... Segment Voeding had
te maken met veranderlijke prijsniveaus in het 4e kwartaal

Hoogtepunten Belastingjaar 2015-- Geconsolideerde inkomsten van $ 3,4 miljard
-- Aangepast EBITDA van $ 412,5 miljoen
-- Schuldafname over het jaar van $ 118 miljoen
-- Verandering in verbetering werkkapitaal kasmiddelen van $ 72,7 miljoen
tussen belastingjaar 2014 en belastingjaar 2015
-- Afname VA&A van $ 52 miljoen vergeleken met 2014
-- Diamond Green Diesel EBITDA $ 177,0 miljoen voor 2015 op het niveau van
de entiteit: Aandeel Darling $88,5 miljoen voor 2015
-- Afgeronde constructie op drie productiefaciliteiten en een uitbreiding
in 2015, twee extra productiefaciliteiten gepland voor afronding in 2016

Darling Ingredients Inc. , een wereldwijde leider in het omzetten van eetbare en niet-eetbare bio-voedingsstromen in een groot aantal verschillende ingrediënten en gespecialiseerde producten voor klanten in de farmaceutische, technische, en bio-energetische industrieën, brandstof-, voedings-, diervoedings-, voeder- en kunstmestindustrieën, kondigde vandaag de financiële resultaten voor het vierde kwartaal van belastingjaar 2015 en het jaar dat eindigde op 2 januari 2016 aan.

Voor het vierde kwartaal van 2015 rapporteerde het bedrijf netto verkoopcijfers van $ 809,7 miljoen een afname van $ 190,5 miljoen vergeleken met het vierde kwartaal van 2014. Voor het belastingjaar 2015 rapporteerde het Bedrijf netto verkopen van $ 3,40 miljard, vergeleken met $ 3,96 miljard voor belastingjaar 2014. Terwijl wereldwijde volumes voor grondstoffen ieder jaar toenamen, zijn de afnamen in inkomsten met name toe te rekenen aan een blijvende zwakte in wereldwijde grondstoffen en blijvende impact van wisselkoersen.

Het aangepaste EBITDA van Darling voor de drie maanden die eindigden op 2 januari 2016 was $ 102,7 miljoen, een afname van $ 6,0 miljoen, vergeleken met het vierde kwartaal van 2014.

Darlings focus bleef gericht op organische groei door het jaar heen, met de afronding van twee productiefaciliteiten voor nat diervoer, een productielocatie voor bakkerijbenodigdheden en een belangrijke uitbreiding van onze gelatine-locatie in Dubuque, Iowa. Twee nieuwe destructiebedrijven staan gepland voor afronding in de tweede helft van 2016.

Opmerkingen over het vierde kwartaal en einde van belastingjaar 2015

Randall C. Stuewe, Darlings Ingredients Inc. Chairman en CEO, zei over de kwartaalprestaties en prestaties voor belastingjaar 2015, "2015 was een jaar dat werd gekenmerkt door een doorlopende wereldwijde deflatie van grondstoffen. Ons team heeft onder leiding van internationale bedrijven een uitstekende prestatie geleverd met groei en kostenbesparende efficiënties wereldwijd. Ondanks de lastige omstandigheden gedurende het hele vierde kwartaal, hebben wij gezorgd voor respectabele kwartaalresultaten en hebben wij 2015 afgerond als sterker bedrijf, met lagere schulden, sterkere cashflows en strategische investeringen in nieuwe productiefaciliteiten en bedrijfsefficiënties."

"Tijdens het vierde kwartaal hebben onze segmenten Voeding en Brandstof goed gepresteerd, waarbij sterkere EBITDA-marges werden gecreëerd die voornamelijk werden voortgedreven door een betere prijsbepaling en grotere volumes, maar deze werden gedeeltelijk tenietgedaan door blijvende ongunstige wisselkoersen. In ons segment Voeding hebben wij enkele uitdagingen op de korte termijn, die zorgen voor negatieve resultaten, succesvol opgelost, maar de prijzen van deze producten hebben zich in het 1e kwartaal van 2016 goed hersteld."

"Alhoewel we nog maar aan het begin van 2016 staan, is ons huidige vooruitzicht gunstig, met een verbeterde vraag naar vetten en oliën wereldwijd aan het begin van de lente. Wij blijven ons richten op gebieden die we op alle niveaus van de organisatie kunnen beheersen. Wij menen dat de significante kostenbesparingen die we in 2015 hebben bereikt ons succes in 2016 mede zullen bepalen. Onze focus blijft gericht op een verbetering van de balans, terwijl we tegelijkertijd de flexibiliteit behouden om groeimogelijkheden te blijven identificeren en benutten, waarmee we het Bedrijf voor succes in de toekomst klaarstomen", zei Dhr. Stuewe.

Ga voor het volledige persbericht en de volledige financiële resultaten naar de website van het Bedrijf op http://ir.darlingii.com [http://ir.darlingii.com/].


Neem voor meer informatie contact op
met:

Melissa A. Gaither, V.P.
Investeerderrelaties en Wereldwijde
Communicatie E-mail: mgaither@darlingii.com

251 O'Connor Ridge Blvd., Suite 300 Telefoon: 972-717-0300

Irving, Texas 75038

Darling Ingredients Inc.


Web site: http://www.darlingii.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234