Campina introduceert kaas

Er is nu ook Campina kaas te verkrijgen in de supermarkt. Campina kaas is 100% natuurlijk en bevat geen toegevoegde kleurstoffen. Dit is te zien aan de lichtere kleur van het kaasassortiment. De jonge en jong belegen kazen zijn gemaakt van Nederlandse weidemelk. Weidemelk is melk van koeien die ten minste 120 dagen per jaar, minimaal zes uur per dag in de Nederlandse wei grazen. Campina kaas bevat essentiële voedingsstoffen zoals proteïne, calcium, vitaminen B2 en B12.

"Campina is het grootste zuivelmerk van Nederland. Een boterham met kaas is niet weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur. Het is dus een logische stap voor Campina om kaas van Nederlandse bodem te introduceren die rijk is aan voedingsstoffen", aldus Berndt Kodden, Managing Director FrieslandCampina Branded Netherlands.

Van jong tot extra belegen
Het Campina kaasassortiment bestaat uit plakken en stukken in vier smaken: jong, jong belegen, belegen en extra belegen. Daarbij introduceren we ook "Campina Koetjeskaas", jonge kaas in de vorm van een koetje. Een feest op elke boterham.
Vanaf eind maart is de belegen kaas ook gemaakt van weidemelk. Voor de extra belegen variant is dit vanaf begin mei.

Sterk met Campina
In de campagne 'Sterk met Campina' brengt Campina beweging en goede voeding samen. Melk bijvoorbeeld levert proteïne, calcium en vitaminen B2 en B12 die je spieren en botten goed kunnen gebruiken. Campina kaas is in lijn met de campagne, want één kilogram kaas wordt gemaakt van tien liter melk. Kaas zit hierdoor vol voedingstoffen, zoals proteïne dat bijdraagt aan de groei en instandhouding van je spieren.

Campina kaas is verkrijgbaar vanaf 29 februari bij Albert Heijn en vanaf 7 maart bij Jumbo.


_____________________

FrieslandCampina Branded Netherlands
FrieslandCampina Branded Netherlands is een werkmaatschappij van de business group FrieslandCampina Consumer Products Europe, Middle East & Africa en produceert en verkoopt onder meer melk, zuiveldranken, yoghurts, desserts, koffieverrijkers, kaas en boter, voor consumenten in Nederland.

Koninklijke FrieslandCampina N.V.
Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen. Met een jaaromzet van 11,3 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de vijf grootste zuivelondernemingen in de wereld.
FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. Daarnaast produceert FrieslandCampina ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd.
FrieslandCampina heeft vestigingen in 32 landen met in totaal ruim 22.000 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier marktgeoriënteerde business groups: Consumer Products Europe, Middle East & Africa; Consumer Products Asia; Cheese, Butter & Milkpowder en Ingredients. De vennootschap is volledig in handen van Zuivel-coöperatie FrieslandCampina U.A., met ruim 19.000 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. Kijk voor informatie op: www.frieslandcampina.com.

Voor vragen of verzoeken kunt u contact opnemen met Het PR Bureau.

Fleur Ondersteijn
020 670 22 32
fleur@hetprbureau.nl

FrieslandCampina

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234