Bijna alle masteropleidingen van OU beste in Keuzegids Masters 2016

Zes van de negen masteropleidingen van de Open Universiteit zijn als beste in hun studierichtingen beoordeeld in de Keuzegids Masters 2016 die 2 maart 2016 verschijnt. De overige drie masters zijn tweede in hun rankings. Bovendien kent de redactie één masteropleiding het predicaat 'Topopleiding' toe. Het gaat om de masterstudie Software Engineering. In de lijst van beste masteruniversiteiten scoort de Open Universiteit de tweede plaats met 68 punten. Dat is 0,5 punt verschil met Wageningen University op nummer één, en nummer drie is Tilburg University met 63,5 punten.

Prof. mr. Anja Oskamp, rector magnificus van de Open Universiteit: 'Dit resultaat is een mooie blijk van waardering van onze studenten voor ons masteronderwijs. Vanaf 1 september 2014 volgt een deel van onze studenten vernieuwde gestructureerde masterprogramma's. Hierin wordt, met behoud van flexibiliteit, meer begeleiding aangeboden, waardoor de programma's beter studeerbaar worden. De OU wordt hiermee meer een alternatief voor wo-masterstudenten, ook voor jongeren.'

Zes masters op nummer 1
In de Keuzegids Masters 2016 scoren zes van de negen masteropleidingen de eerste plaats in hun rankings, namelijk: Rechtsgeleerdheid, Psychologie, Kunst- en cultuurwetenschappen, Computer Science, Environmental Sciences en Business Process Management & IT. De overige drie masters zijn tweede in hun studierichtingen: Onderwijswetenschappen, Bedrijfskunde en Software Engineering. Deze laatstgenoemde opleiding krijgt ook het stempel 'Topopleiding 2016' vanwege de hoge score. Vooral de inhoud van het programma, wetenschappelijke vorming, communicatie met studenten en faciliteiten worden bij alle masters van de OU positief gewaardeerd in de gids. Met deze waarderingen is de Open Universiteit (OU) tweede beste masteruniversiteit van de veertien Nederlandse universiteiten.

Student- en expertoordelen
De Keuzegids Masters 2016 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2015 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen, meegenomen. De Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde masteropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliette van de Ven, communicatieadviseur aan de Open Universiteit, tel. 045-5762345 en e-mail juliette.vandeven@ou.nl. Algemene informatie over de Open Universiteit staat op www.ou.nl

Open Universiteit

plaats:
Heerlen
website:
http://www.ou.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234