Presentatie online Routestemmer.nl en het boek 'Wat stem jij?'

Presentatie online Routestemmer.nl en het boek 'Wat stem jij?'
(handreiking bij het stemmen)

Op 15 maart 2016, precies één jaar voor de landelijke verkiezingen van 15 maart 2017, vindt de presentatie van de digitale Routestemmer en het boek Wat stem jij? plaats in Nieuwspoort te Den Haag (om 10.30 uur). Het eerste exemplaar zal door Wim Wildeboer (auteur van het boek en ontwikkelaar van de Routestemmer) aangeboden worden aan mevrouw Arib, voorzitter van de Tweede Kamer. Het boek en de Routestemmer richten zich op de ongeveer één miljoen nieuwe kiezers die voor het eerst mogen stemmen en op de 40% zwevende kiezers. Op de site www.routestemmer.nl is meer informatie te vinden waaronder een video van korte interviews met jongeren over hun stemgedrag.

De Routestemmer vormt samen met het boek Wat stem jij? een handreiking bij het stemmen. Het boek geeft op eenvoudige wijze inzicht in de politiek en hoe men tot een stemkeuze kan komen. De Routestemmer is hierbij een gemakkelijk hulpmiddel. Verwacht wordt dat een groot deel van de één miljoen nieuwe kiezers het komend jaar de Routestemmer gaat invullen.

Bij de presentatie van het boek zal dhr. (Syp) Wynia, redacteur van Elsevier en columnist een column uitspreken. Daarnaast zijn de landelijk voorzitters van de jongerenafdelingen van alle politieke partijen uitgenodigd. Zij zullen onder leiding van Ariejan Korteweg (redacteur Volkskrant) spreken over actuele thema's die het komend verkiezingsjaar aan de orde zijn. Ook zullen zij de Routestemmer voor hun eigen partij invullen. De (parlementaire) pers en de media zijn van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Om 11.30 uur zullen enkele exemplaren van het boek door Wim Wildeboer worden afgeleverd op het Binnenhof bij het Ministerie van Algemene Zaken t.a.v. dhr. (Mark) Rutte.

Na deze presentatie en het bezoek aan het Torentje zal Wim Wildeboer om 13.00 uur worden ontvangen door burgemeester Aboutaleb in het stadhuis van Rotterdam. Om 15.30 uur wordt een exemplaar van het boek overhandigd aan Commissaris van de Koning dhr. J.W. Remkes (Provinciehuis van Noord-Holland te Haarlem).

Een dag eerder, op 14 maart om 11.00 uur, wordt het boek (onder embargo) aangeboden aan de dhr. Stellingwerf, wnd. burgemeester van Schiermonnikoog. Dit wordt vooruitlopend aan de andere activiteiten gedaan aangezien Schiermonnikoog bekend staat om haar streven de eerste gemeente te zijn, die de uitslag van de verkiezingen weet te presenteren.

Tot slot wordt op 16 maart de burgemeester van Groningen bezocht, om ook deze het boek te overhandigen (11.00 uur, stadhuis Groningen). De politieke situatie in de genoemde gemeenten en de provincie komt in Wat stem jij? aan de orde o.a. op basis van vorige stemwijzers.

Wat stem jij? is te bestellen bij boekwinkels en via www.boekenbestellen.nl (ook als E-book te downloaden). Meer informatie is te vinden op de site www.routestemmer.nl.

Geplaatst in:

Voor de pers
Voor informatie kunt u per mail (watstemjij@gmail.com) of telefonisch +31 (0)6 513 68 152 terecht bij de auteur Wim Wildeboer. Ook op de site www.routestemmer.nl vindt u meer informatie over het boek, de auteur en de Routestemmer. Desgewenst kunt u voor een nadere kennismaking samen met Wim Wildeboer meevaren met de boot van Schiermonnikoog naar het vaste land op 14 maart a.s. om 13.30 uur.
Wim Wildeboer (1950) was wethouder in Groningen en is in verschillende functies bij diverse verkiezingscampagnes betrokken geweest. In het boek geeft hij een leesbare en heldere analyse van het huidige politieke landschap.

Recensie-exemplaar
Recensie-exemplaren worden verstuurd door Pumbo.nl. Voor het aanvragen van een recensie-exemplaar kunt u bellen met +31 (0) 229 700 228 of mailen naar vragen@pumbo.nl of orders@pumbo.nl.

Routestemmer.nl

plaats:
Den Haag
website:
http://www.routestemmer.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234