Uitreiking Dutch Golden Stones verhuist naar Studio21

Locatie Grand Gala internationaal filmfestival SCENECS bekend

Studio21 is de nieuwe locatie van het Grand Gala van het SCENECS filmfestival. Op vrijdagavond 22 april zal de afsluiting van de tiende jubileumeditie van dit internationale evenement voor debutanten op het Mediapark in Hilversum plaatsvinden. Studio21 biedt voor dit grote evenement qua faciliteiten en capaciteit de beste mogelijkheden.

SCENECS, het internationaal filmfestival voor debuterende fictie- en documentairemakers, gaat op 15 april in Hilversum van start en wordt op 22 april groots afgesloten met het Grand Gala. Deze avond staat in het teken van glitter en glamour, spectaculaire acts en de uitreiking van de Dutch Golden Stone Awards aan de winnende filmmakers.

Studio 21
Deze week werd officieel bekend dat het Grand Gala van deze bijzondere editie naar Studio21 verhuist. In het kader van het festivaljubileum staat er dit jaar meer op de agenda dan voorgaande jaren. Ook wat betreft het Grand Gala is een locatie noodzakelijk die plaats kan bieden aan een groot aantal bezoekers. "Na veel onderzoek werd deze week Studio21 in de mediastad door ons als bestuur en directie gekozen voor deze prijsuitreiking", zegt festivaldirecteur Arya Tariverdi. "Voorheen vond het gala altijd plaats in Theater de Flint in Amersfoort, maar dit jaar staat Hilversum centraal. Ter ere van het 10-jarig jubileum willen we het gala nog spectaculairder en grootser aanpakken dan voorgaande jaren. Er komen bekende gasten uit binnen- en buitenland en als je dan goed voor de dag wilt komen, vraagt dat om een bepaald elan en kwaliteitsniveau."

Dutch Golden Stones
Het Grand Gala staat in het teken van de uitreiking van Dutch Golden Stone Awards. Deze prijzen worden uitgereikt door diverse bekende acteurs en regisseurs aan de winnende films in de categorieën fictie, documentaire en publieksprijs. Daarnaast kent het festival een oeuvreprijs toe aan een Nederlandse regisseur of acteur die veel heeft betekend voor beginnende filmmakers. Vorige winnaars van deze speciale prijs zijn onder andere Dick Maas en Dave Schram. Ongeveer drie weken voorafgaand aan het filmfestival worden de genomineerden bekend gemaakt.

Deze bijzondere avond kan door iedere geïnteresseerde worden bijgewoond. Kaarten voor het Grand Gala zijn online te verkrijgen via www.scenecs.com en in Primerawinkels door het hele land. Daarnaast is er een beperkt aantal VIP-arrangementen beschikbaar. Het gala begint om 20.30 uur en zal tot ongeveer 23.00 uur doorgaan.

SCENECS

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234