Team van Solar-Center versterkt BayWa r.e. in Benelux

MÜNCHEN en LUXEMBURG, March 1, 2016 /PRNewswire/ --BayWa r.e. leidt vanaf nu het bedrijf van de Luxemburgse onderneming Solar-Center onder een nieuwe naam: de nieuw opgerichte BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. gaat de markten België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk bedienen. BayWa r.e. versterkt daardoor het handelsbedrijf voor zonne-energie in de Beneluxlanden met verkoopmedewerkers ter plaatse.
Günter Haug, algemeen directeur van BayWa r.e.: "Met de oprichting van de nieuwe vennootschap in Luxemburg zetten wij onze strategische groei voort en breiden we onze activiteiten in de handel in zonne-energie in de Benelux duidelijk uit. Als onderdeel van het BayWa r.e.-competentienetwerk is het team in Luxemburg in de toekomst in staat om de klanten een nog grotere keuze aan kwaliteitsproducten te bieden. Met deze stap willen wij successievelijk onze marktaandelen in de genoemde landen uitbreiden."
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. neemt een groot deel van de medewerkers van Solar-Center over. Het ervaren team zal zijn technische knowhow en zijn regionale marktkennis in de nieuwe vennootschap inbrengen om maatwerkoplossingen voor installateurs te verkopen. In 2015 heeft Solar-Center componenten voor ruim 4500 fotovoltaïsche installaties geleverd.
BayWa r.e. renewable energy GmbH (BayWa r.e.):  
BayWa r.e. renewable energy GmbH bundelt als 100 % dochter van BayWa AG de activiteiten van de segmenten zonne-energie, windenergie, bio-energie en geothermie. Met een hoofdkantoor in München is BayWa r.e. actief op de kernmarkten Europa en de VS. Als Full Service-partner met circa 870 medewerkers en meer dan 20 jaar marktervaring ontwikkelt, realiseert, adviseert en bedient BayWa r.e. projecten op het gebied van hernieuwbare energie. De onderneming neemt daarnaast het beheer en het onderhoud van installaties voor haar rekening. Verdere activiteiten omvatten de handel in fotovoltaïsche componenten en de in- en verkoop van energie uit hernieuwbare bronnen.
Het moederbedrijf BayWa AG is een internationaal handels- en dienstverleningsconcern dat vooral actief is in de agrarische sector, de energiesector en de bouw.

 
Contact:

 
BayWa r.e. renewable energy GmbH 
Felix Gmelin 
Corporate Communications 
Telefoon: +49(0)89-383932-5817 
E-mail: felix.gmelin@baywa-re.com  


 BayWa r.e. renewable energy GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234