Vastgoedontwikkelaar VGP gaat een 50/50 joint venture aan met Allianz Real Estate

ZELE, België, March 1, 2016 /PRNewswire/ --

De pan-Europese vastgoedgroep VGP (http://www.vgpparks.eu/en) en de vastgoed vermogen- en vastgoedbeheerder Allianz Real Estate (http://www.allianz-realestate.com/en) gaan een 50:50 joint-venture aan. De nieuwe joint venture zal als een exclusief vehikel fungeren om inkomsten genererende activa ontwikkeld door VGP in Duitsland, Tsjechië, Slovakije en Hongarije te verwerven. De initiële transactiewaarde bedraagt meer dan 500 miljoen euro. De joint venture partners zijn van plan om de joint venture substantieel verder te laten groeien door op exclusieve wijze inkomsten genererende activa te verwerven, ontwikkeld door VGP in de voormelde landen.

Financiering van nieuwe logistieke en industrieparken gewaarborgd 

De verkoop van inkomsten genererende activa aan de joint-venture zal VGP toelaten haar initieel geïnvesteerde eigen middelen (gedeeltelijk of geheel) te kunnen recupereren eenmaal deze projecten worden aangekocht door de joint venture. De vrijgekomen financiële middelen zullen worden geherinvesteerd in de verdere groei van de ontwikkelingspipeline (inclusief verdere uitbreiding van de grondbank) en de lange termijn verhuur van de opgeleverde projecten en zodoende VGP toelaten zich verder te concentreren op haar kernactiviteit, namelijk deze van vastgoedontwikkeling. VGP zal het operationeel management van de joint venture assets blijven uitoefenen als vastgoedvermogensbeheerder, vastgoedbeheerder en ontwikkelingsmanager.

"We zijn verheugd dat we met Allianz Real Estate een sterke en gerenommeerde partner hebben gevonden. Met het aangaan van de joint-venture kunnen we onze groei van de afgelopen jaren op continue basis verder zetten. Tegelijkertijd blijft de beslissingsbevoegdheid over nieuwe ontwikkelingen bij VGP", verklaart Jan van Geet, CEO van de VGP Groep. "Onze joint-venture-partner is net als wij een langetermijn investeerder die samen met ons wil groeten. Wij willen onze bestaande- en potentiële huurders overtuigen van de kwaliteit van onze gebouwen en de voordelen van deze nieuwe samenwerking. Dit zal samen met Allianz Real Estate nog dynamischer gebeuren dan in het succesvolle verleden."

Recordjaar 2015 voor VGP  

De VGP Groep zag de nettowinst in het boekjaar 2015 stijgen tot 86,6 miljoen euro: een groei van 37,2 miljoen euro ten opzichte van 2014. De toegezegde huurovereenkomsten op jaarbasis stegen met 68,2% tot 38,0 miljoen euro. De bezettingsgraad van de vastgoedportefeuille van de Groep bedroeg 97,3%. VGP is genoteerd aan de Euronext Brussel en de beurs van Praag. Zie voor meer informatie over het jaarresultaat http://www.vgpparks.eu/investors/nl.


 
Perscontact: 
Meike Hansen 
FleishmanHillard Germany GmbH 
Fon: +49-69-405702-465 
E-mail: Meike.Hansen@fleishmaneurope.com  


VGP Group

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234