Complimenten belangrijk voor het ontwikkelen van positief zelfbeeld

Meer complimentjes? Graag, als het aan de vrouw ligt!

Zoetermeer, 1 maart 2016 - De Nederlandse vrouw ontvangt graag meer complimenten én dan liever complimenten over haar karakter dan over haar uiterlijk. Complimenten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen en maken vrouwen blij! Dat blijkt uit een enquête dat door bureau GfK onder meer dan 1.000 vrouwen is geïnitieerd door het modeconcern Miss Etam. Het kledingmerk heeft onderzocht wat de impact van complimenten is en hoe deze bijdragen aan de eigenwaarde van de vrouw.

Bekijk hier hoe Miss Etam met verborgen camera vrouwen met een compliment verraste:

Complimenten en positief zelfbeeld

Complimenten zijn namelijk van wezenlijk belang voor een positief zelfbeeld. 85% van de vrouwen geeft aan zich daadwerkelijk zelfverzekerder te voelen na het krijgen van een compliment. Ook blijkt uit dit onderzoek dat we massaal vinden dat we niet alleen meer complimenten willen ontvangen (49,6% en dat we ze ook meer zouden willen geven (50,1%). 45% procent ontvangt 

bij voorkeur een compliment van haar partner, daarna volgt kind, goede vriendin en familielid. Daarom lanceert Miss Etam op 1 maart tijdens de Nationale Complimentendag haar campagne, waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om elkaar op een bijzondere manier te verrassen met complimenten.

Altijd Complimentendag
Complimenten zijn waardevol, ze spelen een grote rol bij de vorming van ons zelfbeeld. We beoordelen onszelf namelijk deels op basis van de feedback die we ontvangen. Een positief zelfbeeld fungeert als buffer tegen negatieve invloeden en is gerelateerd aan gezondheid en geluk. Positieve feedback kan daarnaast leiden tot een positievere beoordeling door anderen, wat kan zorgen voor nóg meer complimenten. Dit blijkt uit literatuuronderzoek van Dijksterhuis & van Baaren, een bureau voor gedragsverandering uit Nijmegen. Kortom: het is de hoogste tijd om elkaar wat vaker eerlijk te vertellen wat we positief en mooi vinden aan de ander.

Missie
Op 1 maart Nationale complimentendag. Modeconcern Miss Etam grijpt deze dag aan om haar motto 'Mooi jezelf zijn' kracht bij te zetten. Met deze actie wordt iedereen in de gelegenheid gesteld een complimentje uit te delen aan een dierbare, een vriendin, of wie er maar een complimentje verdient. Zelf zal Miss Etam in al haar eigen kanalen, via de radio, online en printmedia haar boodschap verspreiden en iedereen er bewust van maken elkaar vaker complimentjes te geven. www.missetam.nl/mooijezelfzijn


Complimentenfilm
Pre-roll
#mooijezelfzijn
https://www.facebook.com/missetam
https://twitter.com/missetam

______________________

Bronnen:
GfK onderzoek feb 2016, 1.027 respondenten (steekproef staat representatief voor vrouwen woonachtig in Nederland vanaf 25 jaar).
Literatuurstudie uitgevoerd door D&B uit Nijmegen onder leiding van drs. S. Geurtsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karen Mönnich,
SANE PR & Communications. karen@wearesane.nl of via +31(0)6 51.225.223.

Miss Etam

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.missetam.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234