70 procent van de jongeren betaalt teveel premie voor autoverzekering

Goedkoopsteautoverzekering.net heeft een onderzoek uitgevoerd om erachter komen hoeveel wij, als Nederlanders, kunnen besparen op onze autoverzekering. De vragenlijst is ingevuld door 1000 automobilisten. Uit het onderzoek kwamen opmerkelijke resultaten, maar liefst 70 procent van de jongeren betaald stelselmatig teveel voor de autoverzekering.

Tijdens het doorlopen van de vragenlijst hebben de respondenten hun huidige premie van de autoverzekering vergeleken met andere aanbieders. Daaruit bleek dat vooral jongeren een goedkopere autoverzekering kunnen afsluiten. Zo blijkt dat maar liefst 70 procent van de 18-24 jarigen kan besparen op de autoverzekering tegenover 37 procent van de 67-plussers.

Een ander opmerkelijke uitkomst is, is dat 53 procent van de Nederlanders per betaalmoment teveel betaald. 25 procent kan namelijk al maximaal Euro5 per maand goedkoper uitkomen. Men geeft dus op jaarbasis minimaal Euro60 teveel uit aan de autoverzekering.

Ook is het opvallend dat bezitters van auto's in de hogere prijsklassen het meest kunnen besparen op de autoverzekering. Wanneer we de Mercedes-Benz rijders al voorbeeld nemen blijkt dat zij Euro180 per jaar op de autoverzekering kunnen besparen.

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat personen welke jaarlijks de meeste kilometers maken ook het meeste kunnen besparen op de autoverzekering. Deze resultaten zijn confronterend en mogen een belangrijke boodschap met zich meebrengen: blijf constant autoverzekeringen vergelijken, een goedkopere autoverzekering is ophanden.

Goedkoopsteautoverzekering.net

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234