Aangrijpende historische hitserie terug bij Film1 - VIKINGS 4

AMSTERDAM, 29 februari 2016 - Op zondag 6 maart gaat bij Film1 het vierde seizoen van de historische dramaserie Vikings in première. Film1 brengt dit vervolg net als de eerdere seizoenen exclusief en als eerste op je scherm. De bejubelde serie Vikings van scenarist en producer Michael Hirst (Academy Award(r) voor Elizabeth, Emmy(r) en Golden Globe(r) nominatie voor de serie The Tudors) is een familie-saga waarin de epische avonturen van Noorse veroveraars, en in het bijzonder van Ragnar Lothbrok, worden verteld.

Bekijk de promo hier:Film1 zendt de Nederlandse première van Vikings 4 in het eerste weekend van maart op Film1 Action om 20:30 uur uit. Dit vierde seizoen zal ook on demand beschikbaar zijn via interactieve televisie, pc, tablet of mobiel.
DE SAGA WORDT VERVOLGD

Vikings volgt de avonturen van Ragnar Lothbrok, de grootste Viking-held van zijn tijd. De onverschrokken krijger Ragnar belichaamt de Noorse tradities van toewijding aan de goden. De legende gaat dat hij een directe afstammeling van Odin is, de god van oorlog en krijgers.

Het spectaculaire derde seizoen van Vikings culmineerde in een grootse veldslag in Parijs waar koning Ragnar de vijand ternauwernood versloeg. Maar zijn terugkeer naar Kattegat gaat ook gepaard met zorgen; de leider van de machtige vikingen is doodziek. Het nieuws van Ragnars slechte toestand zorgt voor snode plannen bij zijn tegenstanders waaronder echtgenote Aslaug en zijn oudste zoon Bjorn. Ondertussen krijgt Lagertha op haar beurt ook te maken met vertrouwelingen die de macht willen grijpen en verraadt Rollo zijn voorouders door in Frankia te blijven. Ook Floki is niet zonder problemen; hij ondervindt consequenties na zijn brute acties tegen de Christelijke priester Athelstan.

De cast van Vikings krijgt in seizoen 4 versterking van Peter Franzén (The Gunman) als koning Harold Finehair, een complex karakter die de koning van Noorwegen wil worden en een potentiële bedreiging is voor Ragnar; Jasper Pääkkönen (Jet Trash) als Halfdan The Black, de gewelddadige jongere broer van koning Harold; en Dianne Doan (Descendants) als Yidu, een volledig ander karakter binnen de wereld van de Vikingen die Ragnar fascineert.FILM1: HITSERIES VOOR HET EERST OP JE SCHERM

Film1 biedt de beste films het eerst op het scherm, maar brengt ook een grote selectie bijzondere series die je nergens eerder ziet. Door de spannende verhaallijnen past Vikings 4 perfect in de Film1 collectie. Bij Film1 wordt Vikings vergezeld door een grote selectie van zeer gewaardeerde series. Zo gingen vorig jaar Once Upon A Time 5 en Manhattan 2 exclusief bij Film1 in première. Ook The Bridge III werd als eerste uitgebracht in Nederland op Film1, naast een aantal andere populaire Scandics.

http://www.film1.nl/

http://www.film1.nl/blog/

https://www.facebook.com/Film1NL/

https://twitter.com/film1

Neem voor meer informatie over VIKINGS bij Film1 contact op met Bart van Hal
E : bart_van_hal@film1.spe.sony.com

De beste films, het eerst op je scherm.
Over Film1: Film1 toont de beste films het eerst op je scherm. Film1 biedt de grootste en meest recente keuze van films in Nederland. On demand is Film1 te zien via de televisie, computer, laptop, tablet en smartphone. De lineaire service van Film1 omvat vijf thematische televisiekanalen: Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Comedy & Kids, Film1 Spotlight en Film1 Sundance. Naast grote blockbusters en de nieuwste Nederlandse films biedt Film1 onafhankelijke films, series, documentaires en concerten. Film1 is beschikbaar bij alle grote providers in Nederland: Ziggo, KPN, CanalDigitaal en vrijwel alle de regionale en lokale aanbieders. www.film1.nl

Film1

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.film1.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234