Nederlandse wandelgroep rondt sneeuwschoenreis af

De Nederlandse wandelgroep die vrijdagmiddag door de Noorse reddingdienst uit een onbemande berghut naar beneden is gebracht, is vrijdag aan het begin van de avond veilig aangekomen in de bewoonde wereld. De groep maakt het goed en de reisbegeleiding laat weten dat de groep de commotie in Nederland erg betreurt, vooral omdat de directe naasten zich veel zorgen hebben gemaakt. De groep vraagt om hun privacy en die van hun naasten te respecteren, en wil graag hun vakantie op een goede manier afronden. De sfeer in de groep is onveranderd goed. Dit weekend zal de groep op de geplande manier afreizen naar Nederland.

De begeleiding heeft vrijdagochtend gekozen om hulp in te roepen, omdat het slechte weer aanhield en het voortzetten van de tocht de groep in gevaar zou brengen. De groep heeft deze beslissing als de juiste geaccepteerd. De reisbegeleiding laat ook weten dat de groep niet in gevaar is geweest, en dat ze volgens de Noorse reddingsdienst de juiste beslissing namen door hulp voor de terugreis in te roepen bij het slechte weer. De groep heeft overigens alle lof voor de Noorse politie en reddingsdienst, die hen zelfs met soep en brood verwelkomde.

De begeleiders zijn zeer ervaren, ook in trekkings in winterse omstandigheden. Aandacht voor lawinegevaar is een onderdeel van hun opleiding; ook tijdens de gedegen voorbereiding van de tocht is hier de nodige aandacht aan besteed.

Het Nivon verwelkomt de reizigers terug, en is blij met de goede afloop.

De perscontacten lopen via Friso Teerink, voorzitter van het bestuur van het Nivon, bereikbaar op 06 22440147, fteerink@xs4all.nl.

Nivon

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234