Staatssecretaris Van Dam leest kinderen voor uit 'Kwijt'

UITNODIGING: DINSDAG 1 MAART 2016 - 12:45 - 13:15 uur

Voorleesboek over wilde dieren aangeboden op de eerste dag van de Wildlife Conferentie

Staatssecretaris Van Dam leest kinderen voor uit 'Kwijt'

Aanstaand dinsdag 1 maart zal staatssecretaris Martijn van Dam, in het kader van de opening van de driedaagse Wildlife Conferentie 'Save Wildlife', het voorleesboek 'Kwijt' in ontvangst nemen. Op basisschool Het Volle Leven in Den Haag krijgt de staatssecretaris het eerste exemplaar uitgereikt en zal eveneens het boek aan een groep kinderen voorlezen.

Kwijt
Het voorleesboek is in opdracht van het International Fund for Animal Welfare (IFAW) geschreven door kinderboekenschrijver Mark Haayema. Het verhaal gaat over Dex, een klein olifantje dat zijn moeder kwijt is. Dex start een zoektocht waarin hij wordt begeleid door zijn vriendje Ko, de baviaan. Al snel komen de twee erachter dat meer dieren iets kwijt zijn. Een struisvogel zonder veren, een krokodil zonder tanden... Hier is iets vreemd aan de gang. De illustraties zijn van Coen Hamelink en het boek wordt uitgegeven door Azul Kids.

Wildlife Crime Conferentie
Ministers, beleidsmakers en NGO's uit een groot aantal landen verzamelen van 1 - 3 maart 2016 in het Kurhaus in Den Haag om te praten over Wildlife Crime. Nederland, en daarmee staatssecretaris Van Dam, is gastheer deze speciale conferentie. Op de agenda staan zaken als het tegengaan van het stropen van grote zoogdieren als olifanten en neushoorns tot aan de illegale handel in vogels, reptielen, tijgerklauwen of ivoor.

U bent van harte uitgenodigd om bij het aanbieden en het voorlezen van het boekje aanwezig te zijn. Na afloop is er kort de gelegenheid de staatssecretaris enkele vragen te stellen. Het IFAW en schrijver Mark Haayema zijn vanzelfsprekend eveneens in de gelegenheid u te woord te staan.

Datum en tijd:
Dinsdag 1 maart 2016
12:45 - 13:15 uur
De staatssecretaris neemt om 12:45 uur het boekje in ontvangst en zal daarna kinderen uit groep 3 voorlezen.

Locatie:
Basisschool Het Volle Leven
Rijslag 15-21
2587 BB Den Haag
*De school staat op ongeveer 5 minuten van het Kurhaus (waar de conferentie wordt gehouden

Voor meer informatie over het programma en voor alle andere vragen kunt u contact opnemen met Rob Schaap, communicatie IFAW Nederland, op nummer +31624385931.

IFAW (International Fund for Animal Welfare)

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234