Havenbedrijf Rotterdam nieuw lid MARIN Stakeholders Association

Deze week ondertekenden in Rotterdam COO Ronald Paul van het Havenbedrijf en MARIN directeur Bas Buchner een contract waardoor het Havenbedrijf lid wordt van de MARIN Stakeholders Association (MSA).

De MSA werd in 2003 opgericht om de band tussen MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) en de maritieme sector te versterken. Vanaf dat moment vormden de betrokken bedrijven een garantiefonds om de toekomst van het instituut te garanderen. Ze doen ook actief mee in de MARIN Adviesraad die richting geeft aan het onderzoek bij MARIN, zodat dit optimaal is afgestemd op de behoeften van de maritieme sector. De MSA is een unieke vorm van samenwerking tussen een kennisinstituut en het bedrijfsleven die alleen bij MARIN bestaat. Het geeft de sterke band aan tussen MARIN en de sector.

Reacties:
Bas Buchner: "We zijn erg blij dat de grootste haven van Europa de band met MARIN wil versterken. We hebben de afgelopen jaren veel werk voor het Havenbedrijf mogen doen, zoals bij de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte. Met ons brugsimulator- onderzoek en onze scheepvaartverkeer analyses dragen we zo bij aan een veilige, schone en effectieve Rotterdamse haven. Met het MSA lidmaatschap richten we deze samenwerking nu op de lange termijn. Met de inbreng van het Havenbedrijf in onze Adviesraad kunnen we ons nautische onderzoek nog sterker maken."

COO Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam: "Sinds jaar en dag draagt MARIN bij tot innovatie en productvernieuwing in de haven. Met de deelname willen we het vertrouwen in de organisatie uitspreken en de continuïteit van de dienstverlening waarborgen. Het contract past in het streven van het Havenbedrijf de meest duurzame en veilige haven in zijn soort te worden."

De ondertekening vond op donderdag 25 februari om 13.00 uur plaats in het World Port Center, het hoofdkantoor van het Havenbedrijf, in het bijzijn van MARIN Raad van Toezicht voorzitter Sjef van Dooremalen.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. Doel van het Havenbedrijf Rotterdam is de versterking van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau. Niet alleen in omvang, maar ook in kwaliteit. De kerntaken van het Havenbedrijf Rotterdam zijn de duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven en het handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart. 1.100 werknemers, omzet ca. Euro 670 miljoen. www.portofrotterdam.com Havengebied: 12.500 ha havengebied (land & water, waarvan ca. 6.000 ha bedrijfsterreinen). Lengte havengebied is ruim 40 km. Werkgelegenheid: 180.000 arbeidsplaatsen. Goederenoverslag: ca. 465 miljoen ton goederen per jaar. Scheepvaart: ca. 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen per jaar. Toegevoegde waarde: (direct en indirect) ruim Euro 21 miljard, 3,2% van het BBP.

MARIN: Het Maritiem Research Instituut Nederland richt zich sinds 1932 op het schoner, slimmer en veiliger maken van schepen met haar testfaciliteiten, simulatoren, berekeningen, metingen en adviezen. MARIN is gevestigd in Wageningen en is het grootste onafhankelijke maritieme research instituut ter wereld (375 mensen). De huidige leden van de MARIN Stakeholders Association zijn Royal IHC, Damen Shipyards, A.P. Mller-Maersk, Shell, Heerema Marine Contractors, Bluewater Energy Services, SBM Offshore, Wärtsilä Netherlands, Wagenborg Shipping, Imtech Marine & offshore, Huisman Equipment, Boskalis, FEADSHIP, Gemeente Wageningen

Marin simulatie in opdracht van het Havenbedrijf van twee megagrote containerschepen die elkaar passeren in het Yangtzekanaal bij Maasvlakate 2, Rotterdam

Originele foto apart meegeleverd. Foto van Ries van Wendel de Joode (free of copyright)
Onderschrift: Ronald Paul (Links) en Bas Buchner (midden) ondertekenen het contract voor de MARIN Stakehouders Association in het bijzijn van MARIN Raad van Toezicht voorzitter Sjef van Dooremalen.

Relevante video: https://youtu.be/OUhboGxwifg

Voor meer informatie over Havenbedrijf Rotterdam:
Tie Schellekens / persvoorlichter Havenbedrijf
Jbm.schellekens@portofrotterdam.com
Tel. 06-53325334
www.portofrotterdam.com/

Voor meer informatie over MARIN:
Timo Verwoest / Manager Market & Communications
t.verwoest@marin.nl
Tel. 06 - 45664571
www.marin.nl

MARIN Maritiem Research Instituut Nederland

plaats:
Wageningen
website:
http://www.marin.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234