Harry Koorstra nieuwe voorzitter RvC Sandd

SHM, de houdstermaatschappij van Post- en Distributiebedrijf Sandd heeft de heer Ing. H. M. Koorstra per 1 maart 2016 benoemd tot voorzitter RvC van Sandd.

Ronald van de Laar, de huidige RvC voorzitter, treedt terug in verband met zijn benoeming als nieuwe CEO van Sandd. Koorstra was eerder onder andere CEO van PostNL en bestuurslid van TNT. Thans is Koorstra voorzitter RVC van Docdata en van enkele Advisory Boards van bedrijven in de retail en logistieke sector. Daarnaast is Koorstra actief als investeerder in een aantal nichemarkten.

Volgens Ronald van de Laar "krijgen we met de komst van Koorstra een ervaren bestuurder met veel marketing en logistieke kennis aan boord wat ons zal helpen om Sandd naar een volgende fase in haar succesvolle ontwikkeling te brengen".

Koorstra laat weten: "Sandd heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een ondernemend en innovatief bedrijf, dat een mooie positie in een uitdagende markt heeft weten op te bouwen. Ik zie voor het bedrijf niet alleen meer mogelijkheden in het MKB-segment, maar ook in delen van de e-commerce markt, waarbij het wel belangrijk is dat de laatste hobbels van het nog niet hebben van een level playingfield worden weggenomen"

In de afgelopen maanden heeft Sandd haar management ook op andere posities versterkt en vernieuwd met de komst van CCO Marcel Winkelman, eerder Managing Director Euro Mail en Directeur Netwerk VSP, en de benoeming van Ger Jacobs, eerder CCO PostNL , als voorzitter van de Advisory board voor productontwikkeling en marktconsolidatie. De overige posities binnen de directie bij Sandd worden bekleed door COO Rob Brakenhoff en CFO Patrick Landman.
_______
Over Sandd:
Sandd BV is een dynamisch postbedrijf dat sinds de liberalisering van de postmarkt een enorme groei doormaakt. Het postbedrijf uit Apeldoorn bezorgt zakelijke post op dinsdag en vrijdag in Nederland. Sandd BV heeft 18.000 postbezorgers die op jaarbasis 750 mln poststukken bezorgen in heel Nederland. Sandd onderscheidt zich door een uitstekende bezorgkwaliteit te koppelen aan scherpe tarieven. Sandd heeft inmiddels een marktaandeel van 30% in het zakelijke postsegment.

Sandd BV

plaats:
Apeldoorn
website:
http://www.sandd.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234