Beëindiging van de doorlopende order voor en beëindiging beursnotering van certificaten van gewone aandelen in Ballast Nedam

NIEUWEGEIN, Nederland, February 25, 2016 /PRNewswire/ --Nummer 2016.005 NL
Dit persbericht dient niet te worden vrijgegeven, verspreid of anderszins openbaar te worden gemaakt, zij het direct of indirect, geheel of gedeeltelijk, in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Japan of enige andere jurisdictie waar dit zal leiden tot een overtreding van de relevante wetgeving. 
Aankondiging van:

- beëindiging van de doorlopende order voor het verkrijgen van certificaten van
gewone aandelen in Ballast Nedam aangeboden via Euronext Amsterdam;
- 2.693.282 certificaten van aandelen verkregen door Renaissance Infrastructure onder de
doorlopende order, die ongeveer 1,22% van het totale geplaatste kapitaal
vertegenwoordigen en een gezamenlijke waarde hebben van ongeveer EUR 807.984,60;
- 218.251.409 certificaten van aandelen nu gehouden door Renaissance Infrastructure, die
99,07% van het totale geplaatste kapitaal vertegenwoordigen;
- beëindiging van de beursnotering per 26 februari 2016; en
- inleiding van de wettelijke uitkoopprocedure op 26 februari 2016 tegen een
uitkoopprijs van EUR 0,30 per certificaat.


Breda en Nieuwegein, 25 februari 2016 - Renaissance Infrastructure B.V., statutair gevestigd te Breda (de "Bieder") en een dochtermaatschappij van RC Rönesans Inşaat Taahhüt A.Ş., en Ballast Nedam N.V., statutair gevestigd te Nieuwegein ("Ballast Nedam"), maken gezamenlijk bekend dat de doorlopende order van de Bieder voor het verkrijgen van certificaten van gewone aandelen in Ballast Nedam (de "Certificaten") aangeboden via Euronext Amsterdam tegen een biedprijs van 0,30 EUR per certificaat vandaag (17:40 CET) is beëindigd.
Certificaten verkregen door de Bieder 
Zoals aangekondigd door de Bieder en Ballast Nedam met een op 28 januari 2016 uitgegeven persbericht, is de doorlopende order voor het verkrijgen van certificaten van gewone aandelen in Ballast Nedam aangeboden via Euronext Amsterdam tegen een biedprijs van 0,30 EUR per certificaat (de "Doorlopende Order"), vandaag, 25 februari 2016, om 17:40 CET afgelopen. Onder de Doorlopende Order zijn 2.693.282 Certificaten aangeboden, die allemaal door de Bieder zijn verkregen. Deze Certificaten vertegenwoordigen ongeveer 1,22% van het totale geplaatste kapitaal (exclusief 332.500 Certificaten die Ballast Nedam zelf houdt) en hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer EUR 807.984,60 tegen een biedprijs van 0,30 EUR per Certificaat.
Certificaten in handen van de Bieder 
In het op 28 januari 2016 uitgegeven persbericht heeft de Bieder bekendgemaakt op die datum 215.558.127 Certificaten te houden (ofwel 97,85% van het totale geplaatste kapitaal van Ballast Nedam).
Met de Certificaten die zijn aangeboden onder de Doorlopende Order houdt de Bieder vanaf vandaag 218.251.409 Certificaten, die 99,07% van het totale geplaatste kapitaal vertegenwoordigen.
Beëindiging van de beursnotering van Certificaten 
Zoals aangekondigd in het persbericht van 28 januari 2016, heeft Euronext Amsterdam ingestemd met de beëindiging van de beursnotering van deze Certificaten vanaf morgen, 26 februari 2016.
Wettelijke uitkoopprocedure 
Om alle Certificaten te verwerven die vanaf vandaag nog niet in het bezit zijn van de Bieder, zal zij een wettelijke uitkoopprocedure beginnen, in overeenstemming met het Burgerlijk Wetboek tegen een uitkoopprijs van EUR 0,30 per Certificaat (of per onderliggend gewoon aandeel).
Dit betekent dat de Bieder zal verzoeken alle niet bij de Doorlopende Order aangeboden Certificaten door middel van een gerechtelijk besluit te verkrijgen.
Certificaathouders wordt aangeraden om voor nadere informatie contact op te nemen met de bank waarbij zij hun Certificaten aanhouden.

 
Exchange Agent 
ABN AMRO Bank N.V. Corporate Broking (HQ7050) 
Gustav Mahlerlaan 10 
Postbus 283 
1000 EA Amsterdam 
tel: (020) 344 2000 / e-mail: corporate.broking@nl.abnamro.com 
EmptyBreak:MARKER 
Bieder 
Renaissance Infrastructure B.V. 
Claudius Prinsenlaan 144 
4818 BN Breda 
EmptyBreak:MARKER 
Ballast Nedam 
Ballast Nedam N.V. 
Ringwade 71 
3439 LM Nieuwegein 


 
Ballast Nedam richt zijn strategische focus op het in Nederland en internationaal succesvol verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting en mobiliteit. Daarnaast werken we aan projecten waar we door onze specialistische kennis en kunde het verschil maken voor de opdrachtgever. Ballast Nedam hanteert daarbij een gedifferentieerde marktbenadering vanuit drie divisies.
Met verdere industrialisatie van het bouwproces door de inzet van innovatieve modulaire concepten en standaardisatie realiseert Ballast Nedam blijvende kwaliteit tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van Euronext. http://www.ballast-nedam.nl
Renaissance Construction is een toonaangevende internationale aannemer die actief is op het gebied van bouw, zware industrie en energie, fabricage- en chemische fabrieken, transport en maatschappelijke infrastructuur. Met meer dan 30.000 werknemers en bedrijvigheid in 20 landen bekleedt Renaissance Construction de 37e plaats op de lijst van ''Engineering News Record (ENR)'s largest international contractor companies in 2015''. Haar thuismarkten zijn Rusland en Turkije, met significante projecten in Turkmenistan, de GOS-regio, het Midden-Oosten, Zwitserland en Duitsland. Overige groepswerkzaamheden van Renaissance Construction Group bestaan uit investeringen in commercieel vastgoed in Turkije en Rusland, concessies in de gezondheidszorg en investeringen in energieopwekking met een totale waarde van meer dan USD 5 miljard. (http://www.ronesans.com)
Dit persbericht wordt ook in het Engels gepubliceerd; de Engelse versie zal prevaleren boven de Nederlandse versie. 
PRN NRDBallast Nedam


CONTACT: Meer informatie: Ballast Nedam N.V., Adrie van Kessel,telefoonnummer (06) 2245 7185 of e-mail a.van.kessel@ballast-nedam.nl ofRenaissance Construction, Ozgur Canbas, telefoonnummer + 90 216 430 6464 ofe-mail bnquestions@ronesans.com.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234