Ballast Nedam verkoopt offshore wind onderhoudscontracten aan Deutsche Windtechnik BV

NIEUWEGEIN, Nederland, February 25, 2016 /PRNewswire/ --Ballast Nedam heeft zijn huidige portefeuille van 4 onderhoudscontracten voor offshore windparken verkocht aan Deutsche Windtechnik BV. De transactie omvat ook twee betrokken stafleden en is effectief vanaf 1 januari 2016. Dit biedt kansen voor verdere groei van het team en de portefeuille in een omgeving, die uitsluitend gericht is op de windindustrie.
De verkoop betreft 5-jaarlijkse inspectie- en onderhoudscontracten voor de volgende projecten:

- Eneco Luchterduinen, een offshore windpark van 129 MW van Eneco en Mitsubishi
Corporation;
- Prinses Amaliawindpark, een offshore windpark van 120 MW van Eneco, operationeel sinds
2007 en onder beheer van Ballast Nedam sinds 2009;
- Butendiek, een offshore windpark van 288 MW bij de Deense grens in de Duitse Noordzee
en eigendom van een groep international investeerders;
- Westermeerwind, een offshore windpark van 144 MW, dat momenteel wordt gebouwd in het
IJsselmeer, tussen Lemmer en Urk. Siemens Nederland bouwt als EPCM aannemer het gehele
windpark voor de eigenaar Westermeerwind.


Deze overdracht van offshore wind onderhoudscontracten is in lijn met de strategie van Ballast Nedam om zijn activiteiten te richten op de werkgebieden huisvesting en mobiliteit, volgend op de verkoop van de offshore activiteiten eind 2014.
Deutsche Windtechnik BV is een Nederlandse dochteronderneming van Deutsche Windtechnik, een van de grootste Duitse en Europese onafhankelijke dienstverleners in de windindustrie. Bijna 800 medewerkers zorgen voor bijna 3000 windturbines in Duitsland en in heel Europa en zijn sinds acht jaar al betrokken bij onderhoudswerkzaamheden aan 4 offshore windparken.
Ballast Nedam richt zijn strategische focus op het in Nederland en internationaal succesvol verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting en mobiliteit. Daarnaast werken we aan projecten waar we door onze specialistische kennis en kunde het verschil maken voor de opdrachtgever. Ballast Nedam hanteert daarbij een gedifferentieerde marktbenadering vanuit drie divisies.
Met verdere industrialisatie van het bouwproces door de inzet van innovatieve modulaire concepten en standaardisatie realiseert Ballast Nedam blijvende kwaliteit tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van Euronext. http://www.ballast-nedam.nl
PRN NLDBallast Nedam


CONTACT: Meer informatie: Ballast Nedam N.V., Adrie van Kessel,telefoonnummer +31(06)22-45-71-85 of e-mail a.van.kessel@ballast-nedam.nlor Deutsche Windtechnik AG, Karola Kletzsch, +49-421-69-105-330, or e-mailk.kletzsch@deutsche-windtechnik.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234