Onderzoek naar ontspoorde trein Dalfsen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is vanochtend een onderzoek gestart naar de ontsporing van een passagierstrein bij Dalfsen. Op dit moment brengen onderzoekers van de Raad de situatie op de plaats van het voorval in kaart. Zij verzamelen de eerste onderzoeksinformatie, spreken met betrokkenen en stellen waar nodig materiaal veilig. Op basis van de verzamelde informatie bepaalt de Raad op welke concrete punten het verdere onderzoek zich richt.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar voorvallen met als doel om herhaling in de toekomst te voorkomen. Door de oorzaak en de achterliggende factoren vast te stellen, kan de Raad lessen trekken en aanbevelingen doen. De Onderzoeksraad gaat niet over schuld of aansprakelijkheid.

Tijdens het lopende onderzoek, geeft de Onderzoeksraad geen inhoudelijke informatie over de eventuele oorzaak of de bevindingen. De Raad presenteert zijn bevindingen aan het einde van het onderzoek in een onderzoeksrapport.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de woordvoerders van de Raad, Sara Vernooij 06-23175701, Wim van der Weegen 06-23464277 of op het algemene telefoonnummer: 070 333 70 00.

Onderzoeksraad voor Veiligheid

plaats:
Den Haag
website:
http://www.onderzoeksraad.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234