VNO-NCW en Talent naar de Top lanceren Stichting Topvrouwen

VNO-NCW en Talent naar de Top lanceren vandaag de Stichting Topvrouwen. Die moet er voor gaan zorgen dat het aantal vrouwelijke commissarissen en bestuurders in het bedrijfsleven verder en sneller doorgroeit. Het programma Topvrouwen.nl met de database met topvrouwen wordt de komende twee jaar onder leiding van de nieuwe stichting geïntensiveerd.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Marry de Gaay Fortman (voorzitter), Mariëtte Turkenburg en Sieto de Leeuw. De Gaay Fortman is partner bij Houthoff Buruma en tot mei voorzitter van VNO-NCW regio Metropool. Turkenburg is Of Counsel bij Loyens en Loeff en bestuurslid van Talent naar de Top. De Leeuw is managing director social & public affairs bij Randstad Holding en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW.

Het belang van meer vrouwen aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven is groot. Diversiteit draagt in belangrijke mate bij aan het innovatieve en wendbaar vermogen van bedrijven. De groei van het aantal vrouwen aan de top verloopt echter te langzaam en een versnelling is nodig waarbij alle partijen - bedrijven, executive search, mannen en vrouwen- worden betrokken. De database ontsluit het potentieel aan vrouwelijk talent dat in Nederland aanwezig is en stelt ze in staat de volgende stap te zetten.
De Gaay Fortman: "Bedrijven en headhunters die op zoek zijn naar board ready topvrouwen, kunnen hier hun voordeel mee doen en zo zeker stellen dat de long- én de shortlist voldoende vrouwelijke kandidaten bevat bij nieuwe benoemingen."

VNO-NCW, telefoon 070-3490167

VNO-NCW en Talent naar de Top

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234