Hoed en wandelstok Charlie Chaplin onder de hamer

Verwachte opbrengst 50.000 euro

Verzamelaars van film-memorabilia uit de hele wereld proberen komende week hun slag te slaan tijdens een speciale Hollywood veiling bij online veilinghuis Catawiki. Tijdens de veiling komen namelijk meer dan 30 unieke Hollywood 'movie props' onder de hamer. Topstuk van de veiling zijn de hoed en de wandelstok van de legendarische acteur Charlie Chaplin. Veilingmeester Mike Saffrie van Catawiki, verwacht dat de hoed en de wandelstok samen meer dan 50.000 euro gaan opbrengen. Andere bijzondere stukken die worden geveild zijn onder andere een haarlok van Elvis Presley, een paar door Marilyn Monroe gedragen oorbellen, een compleet pak van Al Pacino en een 'geweer' dat Kevin Costner gebruikte tijdens de opnames van de film 'Waterworld'.

Charlie Chaplin
Charlie Chaplin (1889 - 1977) was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm één van de beroemdste filmsterren van Hollywood. Hij ontving dan ook talloze onderscheidingen en werd in 1975 in Engeland zelfs tot ridder geslagen. Volgens Catawiki is het dan ook niets voor niets dat zijn persoonlijke bezittingen tegenwoordig voor vele duizenden euro's worden geveild. Omdat de meeste van zijn bezittingen tegenwoordig eigenlijk allemaal in musea liggen komt er nog maar zelden iets van hem op de markt. De hoed en de wandelstok in deze veiling lagen tot voor kort in het Belgische Hollywood museum, maar de eigenaar heeft besloten ze te verkopen.

Meest begeerde movie props ter wereld
''De markt voor movie props groeit enorm. Er zijn namelijk steeds meer mensen die een object willen bezitten uit een film die miljoenen mensen in de bioscoop hebben gezien. In Amerika leveren deze movie props dan ook al langer heel veel geld op, maar tegenwoordig is er ook veel vraag naar deze props vanuit Europa en Azie'', aldus Catawiki. Uit onderzoek blijkt overigens dat, Luke Skywalker's lichtzwaard (Star Wars), de ring uit Lord of the Rings en de Aston Martin uit Goldfinger (James Bond) de meest begeerde movie props ter wereld zijn.

De veiling is inmiddels gestart en is te bekijken via www.catawiki.nl/hollywood

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234