Heijmans en Ballast Nedam partners in gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam

NIEUWEGEIN, Nederland, February 18, 2016 /PRNewswire/ --



Heijmans en Ballast-Nedam worden partners in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam. De Rotterdamse gemeenteraad is akkoord met de financiële toets en daarmee kan Heijmans toetreden tot het consortium. Onder opdrachtgeverschap van de gemeente Rotterdam werken de partners aan de vernieuwing en versterking van het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy. Het werk voor Heijmans en Ballast-Nedam beslaat onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043 met een waarde van circa EUR200 miljoen. Het ondertekenen van de financieringsovereenkomst is voorzien in het eerste kwartaal van 2016.
Tijdens de meerjarige gebiedsontwikkeling ondergaat Ahoy een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel. De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid. Aan het nieuwe Plein op Zuid verrijst een kunstenpand met bibliotheek en theater. Daarnaast wordt het winkelcentrum Zuidplein gerenoveerd, uitgebreid en toegankelijker gemaakt door een betere aansluiting op de Gooilandsingel. Het nieuwe vijftig meter zwembad Charlois wordt ingepast in het huidige deelgemeentekantoor. Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen; zo wordt het OV-knooppunt van metro en bus vernieuwd.
Met haar besluit geeft de Rotterdamse Raad aan dat zij de gemeentelijke projectbegroting voldoende solide vindt om de realisatiefase in te gaan. De verbrede basis van het consortium staat garant voor continuïteit, inhoudelijke versterking van het projectteam en een evenwichtigere risicospreiding in de orderportefeuille voor partijen. De planning is dat de eerste werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2016 starten.
Over Ballast Nedam Ballast Nedam richt zijn strategische focus op het in Nederland en internationaal succesvol verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting en mobiliteit. Daarnaast werken we aan projecten waar we door onze specialistische kennis en kunde het verschil maken voor de opdrachtgever. Ballast Nedam hanteert daarbij een gedifferentieerde marktbenadering vanuit drie divisies. Met verdere industrialisatie van het bouwproces door de inzet van innovatieve modulaire concepten en standaardisatie realiseert Ballast Nedam blijvende kwaliteit tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van Euronext. http://www.ballast-nedam.nl
Over Heijmans Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland, en levert als technology partner kennis en concepten in verschillende markten. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 6.800 medewerkers en ruim EUR 900 miljoen omzet over de eerste helft van 2015, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op http://www.heijmans.nl.  
PRN NLD



Ballast Nedam


CONTACT: Voor meer informatie / niet voor publicatie:Ballast Nedam N.V., Adrie van Kessel, telefoonnummer +31(06)2245-7185 ofa.van.kessel@ballast-nedam.nlHeijmans, pers Arjan Hofmann, telefoonnummer +31(073)543-52-17 ofahofmann@heijmans.nl, analisten Guido Peters, +31(073)543-52-17,gpeters@heijmans.nl.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234