Verzameling klassieke auto's ontdekt bij ongelooflijke vondst in schuur in Denemarken

RANDERS, Denemarken, February 18, 2016 /PRNewswire/ --Na de recente ontdekking in januari van dit jaar van meer dan 50 Renault-auto's in een schuur op het Deense eiland Funen door Campen Auktioner, is het fascinerend na te denken over onontdekte schatten die verborgen liggen op zolders, in kelders en schuren over de hele wereld.
Klik hier om het Multimedia-persbericht te lezen: http://www.multivu.com/players/uk/7763751-classic-automobile-collection-denmark-barn
Hoewel veel van de ontdekte auto's niet rijklaar zijn, werden ze zorgvuldig geprepareerd en in de was gezet alvorens ze bijna vijf decennia werden opgeslagen. De Deense collectie bevat alle tekens van een toegewijde liefhebber met een grote passie voor Renault en voor de bijdrage die het automerk leverde aan gezinnen in de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw.
De eigenaar van deze verbazingwekkende ontdekking, Anker Krarup, beweert rustig dat zijn collectie door toeval tot stand is gekomen; het begon heel eenvoudig toen hij in 1968 zijn fiets voor een auto besloot in te wisselen. Hij koos de Renault 4CV, omdat hij ooit aan een tafel zat met een man wiens vrouw in hetzelfde model reed. Ondanks een kapotte verwarming, en later een kapotte motor, werd de 4CV gerepareerd en vele jaren gebruikt, en de auto hielp Krarup zelfs zijn toekomstige vrouw het hof te maken.
In 1980 verving Krarup de 4CV door een Dauphine, maar hij besloot zijn eerste auto te behouden. Dit patroon herhaalde zich vele jaren. Wanneer eigenaren besloten dat hun auto's moesten worden ingeruild, kocht Krarup ze. Zijn aantal Renaults groeide gestaag, en toen er bijna zestig auto's waren, namen ze meerdere schuren in beslag. In de loop der jaren reisden Krarup, zijn vrouw Marianne en hun zonen vele kilometers in hun Renaults, maar ze vonden het niet prettig dat veel van de opgeslagen auto's niet meer rijklaar waren.
Ze waren er beide vast van overtuigd dat dergelijke auto's het verdienden te worden gebruikt. Dus besloten de Karups uiteindelijk de gehele collectie te verkopen, in de hoop dat de nieuwe eigenaren van de auto's ze in hun oude glorie zullen herstellen.
Eerder deze maand was er in Denemarken ook hernieuwde belangstelling voor klassieke Renaults, omdat de Deen Kevin Magnussen een racestoeltje kreeg aangeboden bij de terugkeer van het Franse Renault-team in de Formule 1. Dit aspect zou een groot publiek naar de veiling kunnen trekken, omdat liefhebbers nergens anders tegelijk zo'n grote collectie Renaults op de kop kunnen tikken. Campen Auktioner in Randers (Denemarken) zal de collectie op Palmzondag (20 maart 2016) op de traditionele veiling van bijzondere en klassieke auto's verkopen, en de vele Renaults zullen de belangrijkste attractie vormen.

 
Neem voor meer informatie contact op met: 
Campen Auktioner A/S 
Annette Kjaer Scroggins, PR & Marketing Manager 
Tel.: +45-22-543-543 
E-mail: pr@campenauktioner.dk 


 
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160218/334800 )
Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160218/334800

Video:
http://www.multivu.com/players/uk/7763751-classic-automobile-collection-denmark-barn


Campen Auktioner A/S

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234