Kunstpark Soestdijk 2016 geopend door 'Kunst-Kabinet'

Vandaag werd de nieuwe beeldententoonstelling Kunstpark Soestdijk 2016 door de burgemeester van Baarn, Mark Röell, op ludieke wijze geopend!

Op het iconische bordes bevond zich een unieke groep top-kunstenaars, die allemaal hun invloed hebben op een eigen generatie. Beeldhouwers die nog nooit eerder bij elkaar te zien waren, met als gemene deler hun passie voor de sculptuur of installatie. In alle denkbare materialen, van traditioneel brons tot polyester, van porselein tot staal.

Deze kunstenaars verlenen hun naam en in geval van Levi van Veluw (uitgeroepen tot Volkskrant Publieksfavoriet 2015) ook letterlijk zijn gezicht aan een volstrekt authentiek stuk hedendaagse kunst.

Organisator Raymond Borsboom van Cultureel Organisatiebureau Artifex:

'Wij zijn er trots op om kunst van dit niveau rondom en in Paleis Soestdijk te kunnen tonen! Kunst en cultuur verdienen, als het aan ons ligt, een prominentere plek in onze samenleving en zien wij het liefst nog hoger op de nationale agenda geplaatst.'

Vandaar dat per vandaag op het paleis een nieuw kabinet gevormd is, het zogenaamde 'kunst-kabinet'. De deelnemende kunstenaars zijn namelijk stuk voor stuk de aangewezen ministers van zo'n kabinet, want zij houden geen pleidooi over kunst, maar ademen kunst. Hun missie is om heel Nederland te laten genieten van kunst en cultuur, te beginnen met deze prachtige tentoonstelling.

Net zoals Koningin Juliana vroeger op dit bordes op de foto ging met een nieuw beëdigd kabinet, gaat dit nieuw beëdigde kunstkabinet ook op het bordes op de foto. Curator Werner van den Belt en de deelnemende kunstenaars schrijven hiermee een verrassend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Paleis Soestdijk!

De deelnemende kunstenaars:
Armando, Silvia B., Eelco Brand, James Brown, Sjoerd Buisman, Zhivago Duncan, Nick Ervinck, Guido Geelen, Klaas Gubbels, Christian Hack, Marjolijn Mandersloot, Renato Nicolodi, Adriaan Rees, Marte Röling, Levi van Veluw, Jaume Plensa, Albert Verkade, Warffemius, Yumiko Yoneda.


De kunstwerken in deze tentoonstelling zijn te koop.Kunstpark Soestdijk 2016 Beeldententoonstelling
Van vrijdag 19 februari t/m dinsdag 8 mei 2016.
Toegangstickets 13,50 euro, inclusief rondleiding door Paleis Soestdijk.
Meer informatie over Kunstpark Soestdijk en openingstijden en tickets via www.paleissoestdijk.nl.
Paleis Soestdijk, Amsterdamsestraatweg 1, 3744 AA, Baarn.

Niet voor publicatie: neem voor meer informatie, interview-verzoeken en rechtenvrij beeld contact op met Claudia Klerkx, claudia@paleissoestdijk.nl

Paleis Soestdijk

plaats:
Baarn

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234