Ouderen en techniek komen samen op de Huishoudbeurs

Langer thuis wonen; de ontwikkeling is onstuitbaar en gaat sneller dan gedacht. Ouderen zijn daarom genoodzaakt om in actie te komen en zelf op zoek te gaan naar manieren waarop zij zelfstandig kunnen blijven wonen tot op hoge leeftijd al dan niet met ondersteuning. Om deze transitie optimaal te faciliteren is het nieuwe side-event van de Huishoudbeurs, liever thuis!, onmisbaar. Van 20 t/m 23 februari kunnen belanghebbenden zich in de RAI Amsterdam uitgebreid laten informeren en inspireren over alle innovaties die het woongemak en leefcomfort van thuiswonende senioren verhogen. Voor nu én later.

Uit onderzoek is gebleken dat senioren ook langer thuis willen blijven wonen en de regie willen voeren over hun eigen welzijn, comfort en veiligheid. Dan is het vanzelfsprekend van belang dat woningen hierop zijn ingericht. Dit kan gebeuren aan de hand van tal van technieken, zoals bijvoorbeeld luisterzorg, cameratoezicht, persoonsalarmering en dwaaldetectie. Het wordt ouderen aangeraden om zich tijdig te oriënteren op deze oplossingen en niet pas op het moment dat het niet anders kan door bijvoorbeeld de gezondheid

Eenzaamheid
Een nadelig gevolg van het lang zelfstandig thuis blijven wonen kan zijn dat ouderen zich eenzaam gaan voelen. Zo introduceerde het Nationaal Ouderenfonds onlangs nog een gratis belservice voor eenzame ouderen, die door Haagse politici met gejuich werd begroet. Er zijn echter nog legio andere mogelijkheden, zo valt te bezichtigen op liever thuis!

Renovaties
Ook aanpassingen en renovaties aan woningen zijn momenteel aan de orde van de dag. Ouder worden gaat gepaard met (lichte) fysieke beperkingen binnenshuis, zo blijkt uit onderzoek van Zorgwonen en Fontys Hogescholen. De grootste beperkingen worden waargenomen tijdens schoonmaken en traplopen, douchen en baden, slapen en met het aan- en uitkleden. Handig dus dat op liever thuis! vele oplossingen worden gepresenteerd die hierop inspelen. Of het nu gaat om keukenrenovatie of het aanpassen van de badkamer, denk aan bijvoorbeeld antislip tegels of vloerverwarming, de nieuwste ontwikkelingen zijn te zien en te volgen in de RAI. Maar ook op het gebied van domotica of slaapcomfort zijn tal van innovaties voorhanden op liever thuis!

Genieten
Plezierig wonen en van het leven genieten, dat is waar het om draait bij liever thuis!, waar naar verwachting duizenden bezoekers zich zullen laten informeren en inspireren. Dat de focus op de beurs niet volledig zal liggen op productinnovatie, valt op te maken uit het aanbod van plezierige vakanties, attracties en uitjes en gezonde voedingadviezen en - tips. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan het programma met workshops over bijvoorbeeld veiligheid, klussen in huis of de charme van het ouder worden.

Bereikbaarheid

De nationale liever thuis! beurs is te vinden in hal 5 van de RAI Amsterdam. Bezoekers kunnen met hun kaartje via ingang M naar binnen. Parkeren is het makkelijkst op P9. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer reizen, rijdt de hele dag een gratis pendelbusje van het RAI station naar de ingang van liever thuis! en terug. Via de website www.lieverthuis.info kunnen bezoekers zich registreren voor gratis toegang.

Neemt u voor meer informatie of een interview contact op met woordvoerder Michiel Bos van liever thuis! via telefoonnummer: 06 2001 6349 of per mail: m.bos@lieverthuis.info. Aanvullend beeldmateriaal kunt u vinden op www.lieverthuis.info/downloads

Match & Connect

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234