Vooraanstaande onderzoekers van genetica en kanker onderscheiden met King Faisal International Prize

RIYAD, Saoedi-Arabië, February 18, 2016 /PRNewswire/ --De zeven prijswinnaars van de King Faisal International Prize, de meest prestigieuze award in de islamitische wereld op het gebied van wetenschap, literatuur en de islamitische gedachte, zijn bekend.
Klik hier om het multimediapersbericht te lezen:
http://www.multivu.com/players/uk/7744851-king-faisal-prize-winners-announced
De laureaten van 2016 bezoeken in maart Saoedi-Arabië om hun prijzen in Riyad in ontvangst te nemen. De ceremonie wordt bijgewoond door Z.K.H. prins Khalid Al-Faisal, directeur van de organiserende King Faisal Foundation, en vele andere Saoedische hoogwaardigheidsbekleders.
Er worden ieder jaar prijzen uitgereikt in vijf categorieën: geneeskunde, wetenschap, dienstbaarheid aan islam, islamitische onderzoeken en Arabische taal en literatuur. De winnaars van dit jaar zijn:
King Faisal International Prize voor geneeskunde   
Gezamenlijk toegekend aan prof. Han Gerrit Brunner (hoogleraar medische genetica aan de Radboud Universiteit, onderdeel van het universitair medisch centrum) en prof. Joris Andre Veltman (hoogleraar translationele genomica aan de Radboud Universiteit) voor hun onderzoek in de klinische toepassing van genetica voor de volgende generatie. Ze komen beiden uit Nederland.
King Faisal International Prize voor wetenschap   
Gezamenlijk toegekend aan de Britse prof. Stephen P. Jackson (hoogleraar kankeronderzoek aan het Gurdon Institute) en de Brits-Indische prof. Vamsi K. Mootha (hoogleraar systeembiologie, Harvard Medical School) voor biologisch onderzoek.
King Faisal International Prize voor dienstbaarheid aan islam   
Toegekend aan sjeik dr. Saleh Abdullah bin Humaid (Saoedi-Arabië), adviseur van de Saoedische koninklijke rechtbank, lid van de commissie van senior religieuze geleerden, imam van de heilige moskee in Mekka en voorzitter van de Internationale Islamitische Fiqh Academie in Jeddah, vanwege zijn leiderschap en toewijding aan het islamitische begrip en onderwijs.
King Faisal International Prize voor islamitische onderzoeken  
Toegekend aan prof. Abdullah bin Yousif Al-Ghunaim (Koeweit), directeur van het Koeweitse studie- en onderzoekscentrum, voor zijn onderzoek op het gebied van geografische erfgoed in de moslimwereld.
King Faisal International Prize voor Arabische taal en literatuur     
Gezamenlijk toegekend aan prof. Muhammad Muftah (Marokko) en prof. Mohammad Abdul Muttalib (Egypte), ter erkenning van hun analyse van Arabische poëtische teksten.
De King Faisal International Prize werd in 1979 in het leven geroepen om de betrokkenheid van de overleden koning Faisal bij humanitaire hulp te herdenken en om belangrijke bijdragen van de moslimwereld aan menselijke vooruitgang te erkennen.
Kijk voor meer informatie over de King Faisal International Prize en de winnaars van dit jaar op http://www.kfip.org . U kunt ook contact opnemen met het persbureau, Alef International, +966114003787, pr@alefinternational.com
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160217/334058 )
Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160217/334058

Video:
http://www.multivu.com/players/uk/7744851-king-faisal-prize-winners-announced


King Faisal Foundation

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234