Micreos heeft EUR 12 miljoen opgehaald voor nieuwe producten met Staphefekt, een alternatief voor antibiotica dat miljoenen kan helpen

Het Nederlandse biotechbedrijf Micreos kondigt vandaag aan dat er Euro 12 miljoen extra kapitaal is opgehaald voor de wereldwijde ontwikkeling in nieuwe producten van de antibacteriële lysinetechnologie, Staphefect. Micreos wil deze fondsen, met een looptijd tot 2017, inzetten voor de wereldwijde ontwikkeling van Staphefect(tm) als farmaceutisch (alleen op recept verkrijgbaar) product.

Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160217/334148

Micreos ontwerpt doelgerichte antibacteriële technologie als duurzaam alternatief voor antibiotica; het bedrijf is een erkend koploper op dit gebied.

Gladskin is het eerste op het enzym lysine gebaseerde product ter wereld dat is geregistreerd voor menselijk gebruik. Het richt zich specifiek op S. aureus, inclusief MRSA op intacte huid.

Staphefekt(tm) is in 2013 ingezet als het actieve bestanddeel in Gladskin, een product voor mensen met ontstekingsaandoeningen van de huid zoals eczeem, rosacea en acné. De crèmes en gels van Gladskin met Staphefekt(tm) zijn getest in prospectieve onderzoeken door het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De resultaten tonen aan dat het dagelijks gebruik van Gladskin op de huid om S. aureus te onderdrukken tot een significante vermindering van ontstekingssymptomen leidt die in verband worden gebracht met eczeem, rosacea en acné.

In de afgelopen jaren is er een duidelijke correlatie tussen de ernst van eczeem en kolonisatie door S. aureus vastgesteld, wat S. aureus aanwijst als onafhankelijke activering voor de typische ontstekingssymptomen die worden waargenomen in eczeem, zoals jeuk, roodheid, schilferen en infectie.

In tegenstelling tot antibiotica doodt Staphefekt(tm) alleen de schadelijke bacterie; het nuttige microbioom op de huid wordt niet beschadigd. Dit betekent dat het middel ook kan worden ingezet als langdurige onderhoudstherapie voor chronische huidaandoeningen. Door het unieke werkingsmechanisme wordt niet verwacht dat Staphefekt(tm) resistentie tegen geneesmiddelen zal veroorzaken; dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf klinische onderzoeken heeft uitgevoerd voor verschillende indicaties als superieur farmaceutisch alternatief voor antibiotica voor de behandeling van eczeem, diabetische wondinfecties, zweren en brandwonden.

"We zijn enorm blij met deze instroom van extra fondsen. Het bevestigt het voortdurende vertrouwen van investeerders in onze technologie. Vergelijkbare ondersteuning is te vinden in de zeer positieve feedback van patiënten in ons OTC-kanaal", zegt CEO Mark Offerhaus. "Bovendien is het duidelijk dat voor veel huidaandoeningen op dit moment niet wordt voorzien in behoeften van patiënten. Klinische ontwikkeling is kostbaar en tijdrovend, maar de miljoenen mensen die lijden aan infecties die verband houden met S. aureus zoals eczeem, kunnen baat hebben bij de vooruitgang die dit geld teweegbrengt.

Ga voor meer informatie over de technologie van Micreos of voor betrekkingen met investeerders naar http://www.micreos.com.


Opmerkingen voor de redactie:

Over Micreos

Micreos ontwikkelt antibacteriële oplossingen op basis van een faagtechnologie als vervanging voor antibiotica in de gezondheidszorg, diergeneeskunde, voedselverwerkende industrie en de landbouw. Het bedrijf beschikt over productiefaciliteiten in Wageningen en Bilthoven. Micreos heeft een langdurige samenwerking met het Zwitserse technologie-instituut ETH in Zürich.

Micreos brengt ook door de FDA goedgekeurde producten voor voedselveiligheid op de markt: LISTEX(tm) (Listeria) en SALMONELEX(tm) (Salmonella), producten die wereldwijd worden verkocht aan voedselverwerkende bedrijven in vlees en kip, kaas en vis.

Micreos

plaats:
Den Haag
e-mail:
info@micreos.com
website:
http://www.micreos.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234