Filmfestival haalt ouderen uit isolement

HILVERSUM - Het SCENECS internationaal filmfestival gaat voor haar jubileumeditie samenwerken met stichting 'Vier het Leven'. De samenwerking heeft als doel ouderen uit hun sociale isolement te laten komen. Dit wordt mede gerealiseerd doordat ouderen persoonlijk worden begeleid door een vrijwilliger van Vier het Leven naar een geschikte filmvoorstelling.

Door de samenwerking tussen SCENECS en Vier het Leven worden krachten gebundeld. Enerzijds wordt Vier het Leven zichtbaarder bij ouderen én mantelzorgers. Anderzijds krijgt SCENECS de kans een filmbeleving te schenken aan een specifieke doelgroep. Festivaldirecteur Arya Tariverdi: "Als filmfestival ondersteunen we debutant filmmakers door hen een professioneel podium te geven, maar daar kunnen we meer mee doen in de samenleving. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe een filmfestival haar maatschappelijke rol actief kan oppakken."

Stichting Vier het Leven
Vier het Leven is een stichting die culturele arrangementen organiseert voor ouderen. Veelal zijn dit ouderen die zelfstandig thuis wonen, maar het lastig vinden om zelf de deur uit te gaan. Esther Eggenkamp-Calis, regiocoördinator Gooi en Eemland, is heel blij met de samenwerking: "Ouderen vinden het heerlijk om een avondje uit te gaan. Ze voelen zich hierdoor weer onderdeel van de maatschappij en kunnen even hun zorgen vergeten. Dat is heel waardevol."

SCENECS On Tour
Naast het geheel verzorgen van een avondje uit voor ouderen, brengt SCENECS via een uniek concept het festival ook naar ouderen toe. Onder de vlag 'SCENECS On Tour' wil de organisatie minimaal één filmvertoning in een zorginstelling laten plaatsvinden. Tijdens deze gelegenheid kunnen ouderen onder het genot van een kopje koffie genieten van een mooie film. Ook zal na de vertoning de maker van de film aanwezig zijn voor een dialoog met het publiek.

Het SCENECS internationaal filmfestival biedt startende filmmakers van over de hele wereld een platform om hun werk te laten zien. Alle vertoonde films zijn de eerste of tweede productie van de deelnemers. Het festival vindt van 15 tot en met 22 april plaats in de steden Hilversum en Amersfoort.

SCENECS

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234