Openingsexpositie Doe Museum Veendam My name is blessing Hans Withoos

My name is blessing openingstentoonstelling Doe Museum Veendam
Met de fotografietentoonstelling My name is blessing viert het Doe Museum de verhuizing naar Veendam.

Het Doe Museum startte vorig jaar in Zuidlaren in de Prins Bernhardhoeve. Dat pand bleek te groot en moeilijk te verwarmen. Een nieuwe locatie werd gevonden aan de Transportweg 5 in Veendam, waar het voormalige pand van Waterland is getransformeerd tot een prachtig Doe Museum. Kijken naar kunst en zelf schilderen, fotograferen, bouwen met noppenbouwstenen, zandsculpturen maken en spelen dat is de formule van het Doe Museum.

In samenwerking met Orange Babies, de organisatie die opkomt voor met aids-besmette moeders en kinderen, brengt het museum de tentoonstelling 'My name is blessing' van internationaal vermaard fotograaf Hans Withoos. Withoos reisde voor dit project naar Zambia en fotografeerde moeders en kinderen die onder de vleugels van Orange Babies een toekomst op kunnen bouwen. Hij fotografeerde ze in het Afrikaanse landschap gekleed in haute couture van de Braziliaanse ontwerper Fernando Silva. De tentoonstelling was eerder te zien in Rotterdam en Arnhem.
Een aantal jurken van Silva worden ook geëxposeerd in Veendam, het zijn bruiklenen van Introdans uit Arnhem.

De foto's van Withoos zijn geënsceneerd. Het Doe Museum heeft daarom een verkleedhoek ingericht waar kinderen zelf geënsceneerde foto's kunnen maken.

De tentoonstelling van de wereldberoemde Engelse graffitti kunstenaar Banksy, met 120 prints van zijn muurschilderingen is van Zuidlaren naar Veendam verhuisd en nog te zien tot 4 september 2016, op diezelfde datum eindigt ook My name is blessing.

Het Doe Museum is open voor publiek op 27 februari 2016, omdat het dan voorjaarsvakantie is gaat het museum ook op maandag en dinsdag open.

U ben van harte welkom op de opening van het Doe Museum op vrijdag 26-02-2016 om 16.00 uur. Het museum zal worden geopend door wethouder Henk Jan Schmaal van Veendam.
Voor meer informatie over dit persbericht, foto's of om een afspraak te maken voor interviews of opnamen, kunt u contact opnemen met: Marjon Edzes 06 - 14440330
Mail: marjonedzes@gmail.com
__________________________________________________________________
Bezoekersinformatie
Bezoekers kunnen voor vragen per mail terecht via info@doemuseum.nl
Voor speciale groepsarrangementen is het telefoonnummer 050-4096900
De openingstijden zijn: Woensdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar is Euro 4,00 per persoon, vanaf 12 jaar is het tarief Euro 9,00.
In de herfst-, kerst en voorjaarsvakantie is het museum ook open op maandag en dinsdag. Op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag is het museum gesloten.
Bereikbaarheid
Het Doe Museum bevindt zich in Veendam aan de Transportweg 5 in de provincie Groningen. Het terrein beschikt over voldoende (gratis!) parkeergelegenheid.
Er zijn rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn, ook is er een lift naar de verdieping.

Doe Museum Prins Bernardhoeve

plaats:
Veendam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234