ANP voorloper in Nederland met Facebook at Work

Rijswijk/Amsterdam, 16 februari 2016 - Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) is de eerste organisatie in Nederland die Facebook at Work in gebruik neemt. De zakelijke versie van Facebook is bij het ANP vanaf 1 maart 2016 operationeel als besloten communicatie- en kennisdeelplatform voor medewerkers en freelancers.

Facebook at Work is een separate, zakelijke versie van Facebook. Momenteel zijn er wereldwijd zo'n 300 organisaties die toegang hebben tot de pilotomgeving. Het nieuwe platform biedt bedrijven de mogelijkheid om effectiever en efficiënter online samen te werken. Het is gebruiksvriendelijk, veilig en beschikbaar voor desktop en mobiele apparaten.

"Facebook at Work is nog steeds in ontwikkeling. Wij zijn enige tijd geleden in contact getreden met Facebook om zo vroeg mogelijk in te kunnen stappen", zegt Guido van Nispen, CEO van het ANP. "Wij zagen direct de voordelen van een besloten en veilige online omgeving waarin je met collega's kunt communiceren en rijke content kunt delen. Voor een kennisintensieve en technologie gedreven organisatie als ANP biedt Facebook at Work goede mogelijkheden om medewerkers en freelancers te betrekken bij alle verschillende activiteiten en hen de instrumenten te geven om kennis te verwerven en netwerken op te bouwen. Ik voorzie bovendien dat in de komende jaren veel bedrijven en organisaties het platform in gebruik zullen nemen in plaats van hun traditionele intranet. Dankzij onze voorsprong kunnen wij ANP-producten voor de zakelijke markt, zoals nieuwsselecties, branded blogs en andere professionele content, gericht ontwikkelen voor het gebruik op Facebook at Work."

Volgens Mark Westerhoff, CTO van het ANP, heeft Facebook at Work het grote voordeel dat bijna iedereen al weet hoe het werkt. "De timeline ziet er bekend uit en veel functionaliteiten zijn hetzelfde: je kunt berichten, nieuws en video's posten en specifieke groepen en evenementen aanmaken voor projecten, werkgroepen of afdelingen. De adoptie van het nieuwe platform zal dus soepel verlopen. Verder is Facebook at Work een gecontroleerde, beveiligde omgeving. De informatie die gedeeld wordt, is alleen beschikbaar voor geautoriseerde medewerkers en blijft eigendom van het ANP. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat het platform een flinke en welkome reductie van het aantal interne mails zal opleveren."

Over het ANP
Het ANP is het grootste onafhankelijke persbureau van Nederland. Jaarlijks levert het ANP meer dan honderdduizenden nieuwsberichten, foto's en video's en informatiediensten aan mediabedrijven, het bedrijfsleven, de overheid en non-profits. In een wereld waar het aanbod van nieuws sterk groeit, staat bij het ANP de snelheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van de nieuwsvoorziening voorop.

http://www.anp.nl

Geplaatst in:

Voor meer informatie:
ANP
Henny Engberts, telefoon +31 70 4141103 (direct)
Mobiel: +31 622411086
henny.engberts@anp.nl

ANP

plaats:
Rijswijk en Amsterdam
website:
http://www.anp.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234