Tekeningen Suske en Wiske "De raap van Rubens" brengen 95.000 euro op

Een veiling met de originele tekeningen van het beroemde Suske en Wiske album 'De raap van Rubens' (1977) heeft gisteravond 95.000 euro opgebracht. De veiling vond plaats bij online veilinghuis Catawiki. In totaal kwamen 69 originele pagina's uit het album onder de hamer. Het album, dat in 1977 uitkwam, is getekend door Paul Geerts, de opvolger van Willy Vandersteen. Topopbrengst was voor pagina 37 van het album. Deze pagina bestaat uit één grote tekening, iets dat voor Suske en Wiske verhalen erg uitzonderlijk is. De pagina werd geveild voor 3.200 euro.

Veel belangstelling
Door kenners wordt het album gezien als één van de beste en mooiste Suske en Wiske albums ooit. Dit was dan ook goed te merken aan de belangstelling tijdens de veiling. De totale opbrengst van de veiling was met 95.000 euro, bijna 20.000 euro hoger dan verwacht. Het album verscheen precies 400 jaar na de geboorte van de Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens (1577-1640). Het verhaal speelt zich af in het Antwerpen waar Rubens gedurende zijn leven werkzaam was. 'De raap van Rubens' is tevens het langste Suske en Wiske verhaal dat er bestaat.

Suske en Wiske als belegging
Naast de 'die-hard' Suske en Wiske-verzamelaars denkt veilingmeester Jacques Pels van Catawiki dat er ook veel investeerders op de veiling actief waren. ''De markt voor originele tekeningen neemt volgens Pels de laatste jaren enorm toe en steeds meer verzamelaars gaan in originele striptekeningen investeren. ''De prijzen van originele tekeningen van bijvoorbeeld Suske en Wiske, Kuifje, Guust Flater en Robbedoes zijn de laatste 10 jaar soms in waarde verviervoudigd'', aldus de veilingmeester.

Alle resultaten van de veiling zijn te bekijken via www.catawiki.nl/raap-van-rubens

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234