Popcake zorgt voor Haagse tintje tijdens Europride

Den Haag is deze zomer voor de derde keer op een rij vertegenwoordigd tijdens de Amsterdam Gay Pride. Het hetrovriendelijke feest Popcake, dat zes keer per jaar op de 42ste verdieping van de Haagse toren wordt gehouden, mag als één van de tachtig boten meevaren. “Roze met een groen/geel randje” aldus Popcake – organisator Luuk Wessels

Luuk is super trots om zaterdag 6 augustus weer mee te mogen varen. Dit jaar is het de officiële Europride, dus in tegenstelling tot andere jaren lag het lot van de potentiële deelnemers niet in handen van een loting. Maar naar aanleiding van een pitch, waarin je aan moest geven waarom jouw boot niet zou mogen ontbreken tijdens de Europride, koos een ballotage commissie de deelnemers.

“Extra bijzonder om uit zoveel inzendingen dan officieel gekozen te worden”, vindt Luuk. “Niet alleen om heel Europa te laten zien dat er in Den Haag een heel leuk feest is. Maar er is ook nog heel veel te winnen op het gebied van tolerantie, op nationaal en internationaal gebied, als je nog wekelijks berichten over homohaat in het nieuws hoort. Ik vind dat we in Nederland moeten laten zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. En dat gaat veel verder dan alleen liefde voor een persoon van hetzelfde geslacht”.

Het thema van de Gaypride dit jaar is “Join” (verbinden, aansluiten). Als hetrovriendelijk –feest scheppen we met Popcake, al 3 jaar een omgeving waar homo’s, lesbiennes, bi’s en hetero’s zichzelf kunnen en mogen zijn. Mede dankzij de hulp van Gamestate en The Penthouse zal de Popcake-boot dat tijdens de Canal Pride in de Amsterdamse grachten uitdragen.

Voorgaande jaren haalde de Popcake –boot de landelijke media met o.a. de aanwezigheid van de internationale popact Vengaboys en O’G3NE, de winnaressen van The Voice of Holland 2014.

http://www.wesselsmanagement.nl/wp-content/uploads/2016/02/POPCAKE2015.jpg
Bron: Anonymous Gentleman

Foto Popcake – boot 2015 met O’G3NE rechtenvrij te downloaden via
Info Popcake
Mail: info@ilovepopcake.nl
Mobiel Luuk Wessels: 06 11 60 88 38
Website: www.ilovepopcake.nl

POPCAKE

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234