Ambassadeurs EuroPride: Margriet van der Linden, Valentijn de Hingh en

Amsterdam Gay Pride organiseert EuroPride 2016

Schrijfster en journaliste Margriet van der Linden, Model, columniste en DJ Valentijn de Hingh en Drag personality Mayday zijn dit jaar de drie ambassadeurs van EuroPride 2016, een speciale editie van de Amsterdam Gay Pride. Het festival in de zomer zal in totaal maar liefst 15 dagen inclusief drie weekeinden gaan duren. Er worden ruim 200 activiteiten georganiseerd.

Al enkele jaren kiest de organisatie een aantal toonaangevende ambassadeurs. "Drie bijzondere mensen die elk met hun eigen verhaal ons festival en datgene waar we voor staan willen vertegenwoordigen", aldus directeur Lucien Spee van de Amsterdam Gay Pride. "We gaan hen nog veel terug zien tijdens al onze activiteiten." De ambassadeurs zullen zich vandaag in de Amsterdamse club Sugarfactory officieel presenteren. Dan wordt ook bekend gemaakt welke boten dit jaar mee zullen varen met de Botenparade.

Margriet van der Linden: Nederlandse journaliste. Van september 2008 tot oktober 2013 was zij hoofdredacteur van het feministische tijdschrift Opzij. In de zomer van 2009 presenteerde zij het VPRO-programma Zomergasten en in 2015 deed ze mee aan het televisie-programma Wie is de Mol en later dat jaar verscheen haar eerste boek De Liefde Niet. "Mijn coming-out was moeilijk, maar een doorbraak naar individuele vrijheid; iets waar ieder mens recht op heeft. Dat is precies de kernboodschap van mijn ambassadeursschap. Rolmodellen, verbondenheid binnen onze gemeenschap, het voortdurend opkomen voor onze rechten en die van (jonge) mensen in andere gemeenschappen en werelden, mensen die ons nodig hebben, zijn van groot belang. Individuele vrijheid is belangrijk, maar het individu moet er niet altijd alleen voor staan."

Valentijn de Hingh: Nederlands model, columniste en DJ. Ze is een transvrouw. De Hingh werd bekend door de documentaire Valentijn waarin de transitie van man naar vrouw negen jaar werd gevolgd. Ze groeide op in Lelystad en woont nu in Amsterdam waar ze literatuurwetenschappen en Frans studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Na de geslachtsveranderende operatie in 2007 ging ze werken als model voor onder andere Martin Margiela en Love Magazine. Naast een studie literatuurwetenschappen, Frans en Wijsbegeerte schrijft ze voor Spunk.

Diva Mayday: Nederlands bekendste drag personality. In 1995 brak Diva Mayday door bij het grote publiek door regelmatig aan verschillende tv programma's deel te nemen. Tegenwoordig klust ze globaal, naast alle shows en presentatieklussen, ook als dj en is ze sinds 2010 organisator van Can You Feel iT? Door Gay.nl is dit feest uitgeroepen tot het beste van Nederland. In 2012 en 2014 is Mayday uitgeroepen tot entertainer van het jaar. Ook heeft ze de DIVA OF THE YEAR Award in 2013 in de wacht gesleept. In 2014 won ze Absolutely Fabulous Award. Verder is zij al jaren nachtburgemeester van het Spaanse Sitges en is zij sinds 2016 mede het gezicht van Dragfever in Amstel 54 en de fabulous cocktail Wednesday bij Taboo.

Thema van de aankomende EuroPride is: 'Join our freedom, feel free to join us!'. Het festival start op zaterdag 23 juli en duurt tot en met zondag 7 augustus 2016. Meer info: www.pride.amsterdam of volg en like ons op Facebook en Twitter.

Voor meer informatie Danny de Vries - Pers & Communicatie Amsterdam Gay Pride. T: 06-52 322 755 of 020 - 750 83 84. M: dannydevries@amsterdamgaypride.org.

Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP)

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234