Stijging bedrijfsresultaat Yamaha Motor van 38%

- Nog meer groei verwacht in 2016 -IWATA, Japan, 9 februari 2016 /PRNewswire/ -- Yamaha Motor Co., Ltd. (Tokio: 7272) heeft op 9 februari bekendgemaakt dat de bedrijfsinkomsten voor het boekjaar dat is geëindigd op 31 december 2015, sterk zijn gestegen met 38 procent tot 120,4 miljard yen en dat de nettoverkoop is gestegen met 6,2 procent tot 1.615,4 miljard yen.

(Documenten, foto en video: http://bit.ly/1nXLHfM [http://bit.ly/1nXLHfM])(YouTube: https://youtu.be/jKVsKoVFUOI [https://youtu.be/jKVsKoVFUOI])


Gewone inkomsten stegen met 28,7 procent tot 125,2 miljard yen en nettoinkomsten daalden met maar liefst 12,3 procent naar 60,0 miljard yen.

Verkoop en inkomsten waren sterk in ontwikkelde markten. Er werd groei geboekt met wereldwijde modellen en duurdere modellen in het motorsegment, grote modellen (en dankzij het effect van de waardevermindering van de yen) in het marinesegment en de ROV-modellen (recreational off-highway vehicle) in het segment van de power producten.

In opkomende markten steeg de verkoop van motoren in Vietnam, de Filippijnen en Taiwan. Ook topmodellen presteerden goed en kostenbesparingen hadden een positief effect. Hierdoor werden de afgenomen unitverkoop en waardevermindering van de valuta op markten zoals Indonesië, Brazilië en China voldoende gecompenseerd om het omzetniveau van het voorgaande jaar te handhaven.

Yamaha Motor streeft ernaar het gaspedaal flink ingedrukt te houden in 2016. Naast de introductie van nieuwe platformmotoren kan het bedrijf gebruikmaken van de kracht van het merk en de winstgevendheid voor meer investeringen in het marinesegment. Het bedrijf is tevens van plan de winstgevendheid op het gebied van ROV-sport en andere power producten te vergroten.

Voor 2016 voorspelt Yamaha Motor dat de nettoverkoop met 5,2 procent zal toenemen tot 1.700 miljard yen en dat de nettoinkomsten zullen stijgen met 33,3 procent tot 80 miljard yen. De bedrijfsinkomsten en de gewone inkomsten zullen naar verwachting respectievelijk met circa 0,4 en 0,2 procent afnemen.

Contact: Kenji Otsuki Corporate Communication Division Global PR Team Yamaha Motor Co., Ltd. Tel: +81 3 5220 7211 Fax: +81 3 5220 7233 e-mail: ymcglobalpr@yamaha-motor.co.jp [mailto:ymcglobalpr@yamaha-motor.co.jp]


Yamaha Motor Co., Ltd.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234