AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc. kondigt uitbreiding mogelijkheden en capaciteiten voor steriele productie medicijnen in Charleston, SC aan

WILMINGTON, North Carolina, 12 februari 2016 /PRNewswire/ -- AAIPharma Services Corp./Cambridge Major Laboratories, Inc. (AAI/CML), een toonaangevende leverancier van productie en ontwikkeling op maat voor de farmaceutische en biotechnologische industrieën, kondigt vandaag een uitbreiding aan van steriele vul- en afwerkingscapaciteiten en mogelijkheden op haar locatie in Charleston, SC. Substantiële groei in vraag heeft geleid tot meerdere recente investeringen.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO]

Toen AAI/CML de locatie in Charleston in 2001 aankocht had het één vullijn met kleinschalige vriesdroogcapaciteit. De locatie heeft sindsdien geïnvesteerd in flinke upgrades aan apparatuur en personeel, inclusief een kleinschalige vriesdroger voor cyclus-ontwikkelingsonderzoeken die worden uitgevoerd door een vakkundig team voor formuleringsontwikkeling (FDL) op locatie. Klanten die vriesdroogdiensten nodig hebben, hebben ook het voordeel van een snelle levering door ervaren personeel dat ook steriele vulling en productie volgens GMP-maatstaven kan verzorgen.

Een tweede lijn voor GMP-batches werd in 2015 goedgekeurd ter ondersteuning van een doorlopende groei in de vraag naar steriele productie, waarmee de vulcapaciteit voor de locatie meer dan verdubbeld werd. Dit is gebruikt voor meerdere reglementaire aanvragen en naar verwachting wordt het eerste commerciële product in 2016 geproduceerd. Een nieuwe middelgrote vriesdroogeenheid is recentelijk geïnstalleerd en zal in mei worden goedgekeurd, waardoor de vriesdroogcapaciteit van de locatie wordt verdubbeld. Met de extra capaciteit door nieuwe apparatuur, is er een derde werkperiode toegevoegd, waardoor de flexibiliteit van de capaciteit en planning is vergroot.

"Deze upgrades voor onze productiefaciliteit in Charleston ondersteunen het algehele groeiproces, waarmee het bedrijf aan de behoeften van onze klanten kan voldoen. Wij kijken ernaar uit meer steriele productiecapaciteit op de markt aan te bieden, samen met meer capaciteit op gespecialiseerd gebieden van productie-ontwikkeling en productie van medicinale producten", zei Ted Dolan, Chief Operating Officer.

De steriele productiefaciliteit heeft een uitstekende staat van dienst en er is naar verwezen in 15 gereguleerde deponeringen. De extra vriesdroogeenheid zorgt voor een uitbreiding van de geïntegreerde dienstverlening van AAI/CML, waaronder formuleringsontwikkeling, vullen/afwerken, verpakken en testen van batches tot 400L.

Over AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc.

AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn samengekomen om een leverancier van wereldklasse te worden op het gebied van uitgebreide farmaceutische ontwikkeling en productiedienstverlening. Wij hebben wereldwijd zeven locaties, en onze gecombineerde capaciteiten zijn API-ontwikkeling en productie, vastestofchemie, ontwikkeling van formulering, analytische ontwikkeling en testdienstverlening, klinische en commerciële productie in gerede toedieningsvorm (vaste toediening en parenteraal), verpakking en stabiliteitsdienstverlening.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO


AAIPharma Services Corp./Cambridge Major Laboratories, Inc.


CONTACT: CONTACTPERSOON: AAIPharma Services Corp. / Cambridge MajorLaboratories, Inc., Catherine Hanley, Corporate Communications, (O)+1-910-254-7273, catherine.hanley@aaipharma.com


Web site: http://www.aaipharma.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234